10 ok, hogy miért cukorral szőrteleníts

Évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget a szőrtelenítés. Hol kevesebb, hol több figyelmet kapott a felesleges szőrzettől való megszabadulás. Az idő folyamán számtalan eljárás született, de valahogy mégis a legősibb eljárás és anyag éli reneszánszát, melyet “Kleopátra aranyának” is neveztek. Ez a csodálatos anyag a szőrtelenítő cukorpaszta, mely az ősi recept modernizált változata, ami minden ponton veri az általunk “megszokott rosszként” számon tartott normál gyantázást. Számba vettük tehát, mi is a baj a különféle gyantázási módszerekkel és 10 pontban összehasonlítottuk a cukrozással:

1, Természetes összetevők

Cukor: A cukorpaszta 100%-ban természetes alapanyagokból készül, csak cukrot és vizet tartalmaz.

Gyanta: A gyanták nagy mennyiségben tartalmaznak különféle kémiai anyagokat és tartósítószereket.

2, Vízoldékony

Cukor: Mivel a cukorpaszta vízoldékony, ezért langyos vízzel könnyen eltávolítható bőrről, textíliából.

Gyanta: A gyanta összetételéből adódóan nehezen távolítható el különféle oldószerekkel.

3, Antiallergén

Cukor: A cukorpaszta testazonos alapanyagokból készül, ezért nincs rá allegria.

Gyanta: A gyanták különböző kémiai anyagokat tartalmaznak, amikre igen gyakori az allergiás reakció.

4, Minimális fájdalom

Cukor: A cukorpaszta nem tapad az élő bőrhöz, nem is okoz bőrsérülést, a szőrszálat pedig növési iránnyal megegyezően emeli ki a tüszőből, így a fájdalom is alacsonyabb.

Gyanta: A gyanták ezzel szemben nem csak a szőrszálat, hanem sok esetben az élő bőrt is károsítja, ami kellemetlen fájdalmat okoz.

5, Tökéletes eredmény

Cukor: A cukorpaszta kis molekulájának köszönhetően leszivárog a szőrtüszőbe és onnan emeli ki a szőrszálat, tökéletes szőrtelenítést eredményezve ezzel.

Gyanta: A leggyakoribb probléma, hogy a gyantázás a szőrszálak 15-30%-át betöri, ráadásul általában a bőr felszínén dolgozhatunk vele.

6, Benőtt szőrszálak eltávolítása

Cukor: A cukorpaszta alkalmas az egészen rövid, akár benőtt szőrszálak eltávolítására a korábban említett cukor penetráció miatt.

Gyanta: A gyantázáshoz szükséges szőrhosszúság minimum 5 mm, ezért a rövidebb szőrszálak eltávolítása lehetetlen.

7, Érzékeny bőrűeknek

Cukor: A cukorpasztával bármilyen bőrfelületet kezelhetünk, legyen szó akár ekcémáról vagy psoriasis-ról.

Gyanta: Akinek érzékenyebb, kipirosodásra hajlamos a bőre, annak a gyantázás kellemetlen reakciókat okozhat.

8, Testhőmérsékletű

Cukor: A cukorpasztát testhőmérsékleten alkalmazzuk, ezért az égetés veszélye nem fenyeget.

Gyanta: A gyantákat viszonylag magas hőmérsékletre kell felmelegíteni, ami égési sérülésekhez vezet.

9, Kellemes peeling is egyben

Cukor: A cukorpaszta összegyűjti szőrtelenítés során az elhalt hámréteget, így puha, selymes és szőrtelen bőrfelületet kapunk.

Gyanta: Gyantázás során az élő bőrsejteket is károsítjuk, ami nemcsak kellemetlenséget okoz, de hosszú távon a bőr megvastagodásához is vezet.

10, Nincs vörös, irritált bőr

Cukor: A cukrozás gyengéd technikájának köszönhetően az okozott trauma is kisebb.

Gyanta: A gyantázás során okozott trauma igen erős, ami azonnali hisztamin reakciót indít be, sokszor bevérzéseket is okoz.

Cukordepilációs termékeink kizárólag a kozmetikus szakma számára érhető el, tanfolyam elvégzését követően. Amennyiben szeretnél cukroztatni,keresd fel a hozzád legközelebbi PANDHY’S™ kozmetikust az országos szalon keresőnkkel és máris élvezheted a hosszantartó, bársonyosan puha, szőrtelen testrészeket.