PANDHY’S™ POST #110 – WorldSkills Kazan 2019 – Szépségápolás

WorldSkills Kazan 2019

Előző cikkemet folytatva hozom a várva várt híreket a 45. WorldSkills világversenyről, melyet idén, 2019-ben Kazanban, Oroszországban rendeztek meg. A rendezvényen 63 ország több mint 1300 versenyzője vett részt 56 szakmában.

Ahogyan tavaly, a budapesti EuroSkills versenyen, úgy most, Kazanban is a PANDHY’S™ volt a szépségápoló szakma főszponzora. Ez azt jelenti, hogy a közel 30 versenyző a világ minden pontjáról a mi termékeinkkel dolgozott, sőt közel egy éven át ezekkel a termékekkel készült fel a versenyre.

A verseny augusztus 27-én egy grandiózus díjátadóval zárult le egy rendkívül hosszú, négy napon át tartó intenzív megmérettetés után. De milyen számokba is kellett a szépségápolóknak megcsillogtatniuk tudásukat?

A Beauty Therapy, azaz szépségápoló szakma versenyzőinek négy helyszínen kellett, hat modulban teljesíteniük, melyek a következőek voltak:

Az első egy komplex arcápolási rutin volt, melyet egy érett bőrön kellett elvégezni. A felkészülésre 30 percet kaptak, mely alatt elő kellett készíteniük a rögtönzött szalon területet, valamint el kellett végezni a CosMix, személyre szabott kérdőívet, majd azt a modell saját válaszaival összevetve egy kezelési tervet kellett összeállítaniuk. Ez segítette később a versenyzők és a bírák munkáját is hiszen itt pontosan le volt írva, hogy milyen lépéshez, milyen alapterméket és aktív hatóanyagot használtak.

Az előkészületek után egy 2 órás időtartam állt rendelkezésükre, hogy egy arctisztítás után ultrahangos peelinget használjanak, valamint kikeverjék a modell személyre szabott masszázskrémjét és azt a versenyszabályokat követve felhordják és elvégezzék a 20 perces masszázst gőz alatt. Ezután a maszk összeállítása következett a már említett CosMix anyagokkal és ennek felhordása precíz instrukciók alapján, amit minimum 10 perces hatóidő követett. Az első modul lezárásaként szempillafestés és szemöldök formázás után egy pedikűrt és gél-lakkozást mutattak be a versenyzők.

A második modul a spa kezelés volt, melynek keretein belül egy fiatal modellen töltötték ki a nemzetközileg is használt CosMix analízis lapot és teljes arc és test igényfelmérést, majd egy spa arckezelést mutattak be egy órában. Arctisztítást, 10 perces arcmasszázst a Cosmix Masszázskrém Bázisával és az Cosmix Inka és Oleo Aktív hatóanyagokkal, majd a Cosmix Peel-off, lehúzható cukormaszkját alkalmazták a megfelelő aktívokkal és a PANDHY’S™ BeauTea teákat használva, melyet szintén 10 perces hatóidővel alkalmaztak.

Ezt követte a spa test kezelés, azaz egy habos tisztítás a PANDHY’S™ Sigma Line Mosakodó habbal, peeling a PANDHY’S™ PreDePeel habzóporral, cukros vákuum-masszázs a PANDHY’S™ koffeines masszázs cukorral a combon, valamint maszk a CosMix Krémmaszk bázisával és a PANDHY’S™ Georgikon porított hévízi iszapjával.

A háton forró lávaköves masszázst végeztek, ezután a világhírű hévízi iszapot tartalmazó PANDHY’S™ ParaPeat maszkját használták. Végezetül egy mini manikűrrel zárták a négy és fél órás modult.

A harmadik modul a szőrtelenítéssel foglalkozott, azaz bajusz és áll szőrtelenítés gyantával, alkar szőrtelenítés patronos gyantával és alsó lábszár szőrtelenítés a PANDHY’S™ cukorpasztáival. Természetesen a kezeléseket megelőzően a protokollnak megfelelő előkészítés, majd a kezelések végeztével utóápolás következett, így közel 30 ország csodálhatta meg többek közt a méltán híres PANDHY’S™ ACV testápoló hatásait.

A negyedik modul szempillaépítés volt, az ötödik és hatodik modul pedig körömfestés és -díszítés, valamint smink volt, mely a nemzeti táncosok ruhájához igazodott.

A fentieket leírni, de elolvasni is fárasztó, nem különben elvégezni is kihívás volt, így érthető, hogy a verseny utolsó napjának utolsó másodperceiben megszólaló visszaszámlás és a rendezvény végét jelző sípszó igazi megváltásként érte a lányokat. Egytől-egyig megkönnyebbülten, néha könnyekkel küszködve borultak össze felkészítő szakértőjükkel.

A komplex versenyfeladatokat bonyolult pontozással bírálták, mely alapján hosszas tanácskozás után megszületett a végeredmény:

  1. helyezett: az Egyesült Királyság versenyzője, Rebecca West
  2. helyezett: Kína versenyzője, Zhenqin Li
  3. helyezett: dél-Korea versenyzője, Youjin Seo

Cságoly Laura, Magyar versenyző a 9. helyen végzett és kiválósági érmet is szerzett kitartó és precíz munkájával, amihez ezúton is gratulálunk!

A verseny végeztél Fenntarthatósági díjakat osztott ki Borbíró Gertrud, a PANDHY’S™, CosMed Kft. ügyvezető igazgatója és tulajdonosa. Ebben a kategóriában azokat a versenyzőket tüntették ki, akik a verseny szabályok betartása mellett, különös figyelmet fordítottak a gazdaságos anyaghasználatra, ezzel is odafigyelve a minél kisebb pazarlásra. A kategóriában díjat kapott:

  • Brazília versenyzője, Isadora Berti Guedes Pereira
  • Svédország versenyzője, Emmie Lindblad
  • valamint Taiwan versenyzője, Chu-Hsin Tsai

Azt hiszem, bizton állíthatjuk, hogy igazán nehéz, kihívásokkal teli volt az idei verseny is, szépen példázta, hogy milyen komplex, különleges szakma a szépségápolóké. Nagy izgalommal és kíváncsisággal készülünk a jövő évi EuroSkillsre, vagyis a ’Szakmák Európabajnokságára” ahol a PANDHY’S™ ismét a szépségápolási szakma főszponzoraként támogatja majd a versenyzőket!