PANDHY’S™ POST #54 – Ha nyár, akkor izzadás

Jön a meleg, egyre többet tapasztaljuk, hogy homlokunk gyöngyözik, sminkünk elmázolódik, folyik rólunk a verejték. Általában véve utáljuk ezt a jelenséget, próbáljuk leplezni, megakadályozni.

Pedig izzadni, verejtékezni szükséges, szervezetünk számára jó. Persze nem mindegy, hogy hogyan tudjuk kezelni magát a folyamatot.

Testünkön több mint 2,5 millió verejtékmirigy található. Érdekes módon a legtöbb nem a hónalj hanem a talp, tenyér és arc területén található. Ezek a mirigyek külső vagy belső hatásra akcióba lépnek, váladékukat közvetlen a bőr felszínére vagy a szőrtüszőkbe ürítik. Az üde, szép bőr fenntartásában nagy szerepe van a verejtékmirigy váladékának, hiszen többek között a bőrfelszíni emulzió vizes fázisát adja.

Szervezetünk számára az izzadás az egészséges hőelvezetési mechanizmus.

Beindul például akkor:

  •  ha a külső hőmérséklet nő,
  •  amikor fokozott a fizikai terhelés
  •  forró ital, alkohol, erős fűszerek fogyasztásakor
  •  stressz hatására
  •  egyes betegségek kísérője lehet.

A hőszabályozás mellett a bomlástermékek kiválasztása is az izzadással megy végbe. Többek között ezért sem célszerű dezodorok helyett izzadság gátlókat használni, melyek elzárják a verejték mirigyek kivezető nyílását, megakadályozva ezzel normál működésüket.

Érdekes az is, hogy a friss verejték szagtalan, a bőrünkön lévő baktériumok okozzák a kellemetlen szagot.

Összetételében megtalálhatók a víz, NaCl, tejsav, vajsav, valariánsav és különböző bomlástermékek, mint a karbamid vagy a húgysav.

A kellemetlen testszag vitathatatlanul zavaró, de tehetünk ellene anélkül, hogy magát a verejtékezést meggátolnánk.

Elsőként említeném a TD™ családunk Rose Alun virágvíz alapú dezodorait, mely kétféle illattal kerülnek forgalomba hölgyek és urak számára. Míg a női bársonyos rózsa illatú, a férfiak részére a  karakteres cédrus biztosít hosszantartó hatást.  A baktériumok szaporodása ellen, ami a rossz szagok megjelenését okozza, a timsó száll ringbe.

Második javaslatom a PANDHY’S™ palettáról Pure Coco olaj. Meglepő, de nagyon jó antibakteriális és emellett bőrápoló hatású is.

Harmadik ötletem a PANDHY’S™ virágvizek tetszés szerint, amikor csak frissülésre vágyunk.

+ ötletem, hogy könnyebben átvészeljük a kánikulát, viseljünk laza pamut ruházatot, kerüljük a túlzott fehérje bevitelt, fogyasszunk zöldséget és gyümölcsöt, hiszen ezekből most óriási a választék.

Kívánok mindenkinek jó szagú, szép nyarat szeretettel,

Noémi

Webshopunkban mindenre találsz megoldást, sőt több termék közül is választhatsz, ami Neked a legmegfelelőbb.

Nézz körül a képre kattintva!