hamamelis

Hamamelis virginiana, nagylevelű varázsmogyoró vagy csodamogyoró

…nem lehet véletlen a soron következő gyógynövényünk elnevezése, hiszen ahogy azt a neve is magába foglalja, igen áldásos hatással bír, így kár lett volna kihagyni a repertoárunkból.

Az Észak-Amerikában őshonos hamamelis virginiana mérete és levelei hasonlóak a közönséges mogyoróbokorhoz; eltérőek viszont sárga, szerteágazó virágai és tokszerű termései.

Előszeretettel használták a gyógyászatban, külső felhasználásra vénás erek okozta keringési problémákra; szúró, égő szemek enyhítésére valamint aranyér kezelésére; belsőleg szájöblögetőként alkalmazták.

hamamelis

Amiért mi szeretjük

A karakteres, keserű illattal rendelkező PANDHY’S™ Hamamelis virágvíz, csersav (tannin) hatóanyagtartalma miatt kedvelt a kozmetikákban. Az első lepárlás során keletkezett hidrolátum alkalmazása biztonságos, hiszen az eljárás során az illóolajak nem kerülnek a kozmetikumba.

Egyre gyakrabban találkozhatunk viszont a vendég hatóanyagérzékenységével, ezért szerencsés a kezelések előtt konzultálnunk vele ezekről.

hamamelis

Bőrre gyakorolt hatásai:

  • fertőtlenítő
  • kiváló hajszálérösszehúzó
  • gyulladáscsökkentő
  • pórusösszehúzó
  • vérzéscsillapító

Felhasználási javaslat:

  • seborrheás, aknés bőrök kezelésére
  • gyulladt, érzékeny, rosaceás bőrökre
  • szőrtelenítés után (kifejezetten: bajusz, intim, hónalj)
  • kezelések között, otthoni ápolásban tonizálóként

Rendszeres használatával  a „csoda” nem marad el!

Szeretettel: Ági

(forrás: wikipédia)