Georgikon iszap

A Georgikon iszapot méltán az iszapok „fekete gyémántjaként” tartják számon, különlegesen magas huminsav tartalmának és rendkívül gazdag ásványi- és nyomelem összetételének köszönhetően nemcsak a gyógyászatban, hanem a kozmetikában is figyelemre méltó helyet vívott ki magának.

Rendszeres alkalmazásával testünk 100%-ban természetes úton hasznosítható építőkövekhez, olyan ásványi anyagokhoz, makró- és mikroelemekhez jut, amelyek közvetlenül a kezelt területen szívódnak fel, így a lehető legtökéletesebben épülnek be a szövetekbe.

TIPP: Kezelésként használhatjuk az iszapot önmagában – hidegen vagy melegen -, továbbá egyéb hatóanyaggal keverve is a kívánt cél függvényében, íme néhány igazi ínyencség:

Iszap fürdő: egy kád 40 °C-os vízhez adjon iszapból kb. 2,5 dl-t. Merüljön bele 20 percig, majd öblítés nélkül (!) száraz lepedőbe burkolózva pihenjen még 20 percet. Ezután zuhanyozzon le a PANDHY’S™ SigmaLine Mosakodó Habbal, vagy gyengéden dörgölje át bőrét PANDHY’S™ SPAROMA Ásványi Fürdő és Masszázssóval, törölközés után használjon könnyű hidratáló testápolót.

Szauna iszap: zuhanyozást követően a nedves bőrre kenje fel az iszapot. Az iszappakolással a bőrén menjen be a szauna fülkébe. A legideálisabb a kb. 70 °C-os hőmérséklet és 30-40 %-os páratartalom, 15-20 perces szekciókkal. Két szekció között hideg vízzel zuhanyozzon le és 10-15 percet pihenjen.

• 6 % feletti huminsav,
• 24000 – 27000 mg/kg kén,
• forró vízben oldható 500 – 3000 mg/kg Ca,
• 180 – 800 mg/kg Mg,
• 1100 – 9800 mg/kg SO4,
• valamint a különböző mikroelemek.
A gyógyiszap allergizáló anyagokat nem tartalmaz.
Az iszap alkalmazása a gyulladásos, kopásos izületi- és gerincbetegségek nyugalmi szakában, végtag- törések utókezelésére, fokozott szarusodással járó bőrbetegség (pikkelysömör), nőgyógyászati betegségek (krónikus gyulladások, ciklus zavarok) esetén ajánlott valamint kozmetikai célú pakolásokra.
Ellenjavallt minden betegség vagy állapot, mely a fürdőkúrát és melegkezelést tiltja. Különösen a fertőző betegség,lázas állapot, heveny izületi gyulladás, köszvényes roham idején, terhesség, tüdő- és daganatos megbetegedések, szív- és keringési rendellenességek (visszértágulatok, érelmeszesedések), magas vérnyomás esetén.Javasolt kezelések az iszappakolás – alkalmazható hidegen, vagy melegen. Használhatjuk az iszapot önmagában, vagy egyéb hatóanyaggal keverve is a kívánt cél függvényében, illetve az iszap fürdő.