MULTI MOL HYA GEL – HYDRO SZÉRUM

A hidratálásról:

A megfelelő hidratálás az egészséges bőr fenntartásának abszolút alapkövetelménye. Hasonlóképpen a bőr egészsége is szoros összefüggést mutat a megfelelő víztartalommal és a víz bőrrétegek közötti mozgásával. A testünk víztartalmának 20%-a található a bőrben. Funkcionális tekintetben a víz a bőrben szabad és kötött formában van jelen. Az egészséges bőrben a víz nagy része makromolekulákban van megkötve. A bőr vízmegtartó képessége nagyban függ a stratum corneum (SC) állapotától, amely a vízvisszatartó határ szerepét tölti be.

Az SC vízmegtartó képessége elsősorban a benne található természetes higroszkópos vegyületektől és az SC sejtközi zsírjaitól függ, amelyek elrendezésükből adódóan a víz számára átjárhatatlan réteget képeznek, megakadályozva a felhámon keresztüli vízveszteséget.

A hialuronsav vázat szolgáltat, amelyre proteoglycan vegyületek és mátrixalkotó fehérjék tudnak rendeződni. Ezek a szupramolekulák képesek a vizet és különféle ionokat magukba zárni, hidratálást és feszességet biztosítva a bőrnek.

A hydro-szérum alkotóelemei:

Az új, őszibarackvíz alapú PANDHY’S™ Multi Mol Hya Gel négy féle hialuronsav keverékét tartalmazza, az egészen kicsi molekula mérettől, a közepesen át a nagy molekula méretűig, a bőr különböző rétegeit célozva. A nagy molekuláris súlyú hialuronsav a felhám legkülső rétegeit hidratálja, míg a kisebb súlyú molekulák a felhám mélyebb rétegeibe hatolnak, valamint más bőrápoló szerek célba jutását is segítik.

A szódium-hialuronát a hialuronsav sója, amely a saját tömegének ezerszeresének megfelelő vizet képes megkötni. Kis méretű molekula, amely a hialuronsav egy a szervezet számára hozzáférhetőbb formája és könnyen a bőr mélyére hatol.

Hidrolizált szódium-hialuronátmolekuláris tömege: 3KDa – 10 KDa – könnyen felszívódik a bőrön át, azonnal képes a stratum corneum átlépésére, egyaránt hidratálja a felhámot és az irhát, stimulálva ezáltal a kollagéntermelést, fenntartva a bőr hidratáltságát, így a bőr rugalmas, fiatalos marad.

Hosszantartó kényelemérzetet és hidratációt nyújt a bőr mélyebb rétegeiben, előnyös mellékhatásként enyhe telítő hatással. Minél kisebb a molekuláris súly, annál kevésbé hidratálja a polimer a bőrt. Ez az oka annak, hogy a nátrium hialuronát kis molekuláris súlyú változatát a közepes és nagy súlyú fajtákkal párhuzamosan kell használni.

Egyes tanulmányok szerint a kis molekula méretű hialuronsav bevitele közvetve a szervezet saját hialuronsav-szintézisét is stimulálja.

Szódium-hialuronátmolekuláris súly: 50KDa – 100KDa – a bőr középső és melyebb rétegéibe hatol, ahonnan feltölti a ráncokat és hozzájárul a telt bőrkép kialakulásához.

Hidratálást és kényelemérzetet nyújt a bőr középső rétegeiben.

Szódium-hialuronátmolekuláris súly: 700KDa – 1000KDa – a bőr felszíni és középső rétegeibe hatol, ahol nagy mennyiségű vizet köt meg és segít elsimítani a felső bőrréteget, ezáltal hozzájárulva a bőr telitettebb megjelenéséhez.

Kiváló felszíni hidratálást és komfortérzetet biztosít, egyúttal megelőzve a vízvesztést és növelve a rövid távú rugalmasságot.

Keresztpolimeres szódium-hialuronát – garantálja a hialuronsav lassú és egyenletes leadását a bőrbe, elősegítve a bőr teltségének a fenntartását.

A keresztpolimeres szódium-hialuronát a hialuronsav egyedülálló, nem állati eredetű, keresztkötött formája, amely egyensúlytalan gél szerkezetének köszönhetően képes hosszabb idő alatt a bőrbe vizet és vízben oldódó aktív hatóanyagokat juttatni, biztosítva ezzel a bőr magas víztartalmát.

A vízhez kötött tartalmak ezzel a rendszerrel való célba juttatása lehetővé teszi a kisebb technológiák számára, hogy behatoljanak a bőrbe, még a természetes, nagy súlyú hialuronsav jelenlétében is, amely normál esetben akadályozza az aktív felvételt.

A keresztpolimeres szódium-hialuronátot úgy képzeljük el, mint a Rubik-kockát: minden kis négyzet egy-egy szódium-hialuronát egység. Amikor ez a polimer belép az irhába, testünk enzimjei elkezdik azt lassan elemeire bontani, ezáltal fokozatosan célba juttatva a nedvességet, akár egy időzített szivacs.

Ennek eredményeképpen a bőr hatásosabban tudja fenntartani a vízzáró rétegét, ezáltal a nedvességet mélyen fel tudja szívni és el tudja raktározni, hogy pótolja a vízveszteséget. Ez a szivacsszerű hatás visszaállítja a bőr telitettebb, fiatalos megjelenését és kisimítja a finomabb ráncokat.

A hydro-szérum bázisa – az őszibarack gyümölcsvíz

Az általunk használt barackvizet vákuum evaporációs technológiával nyerjük a gyümölcshúsból. Ez a módszer érintetlenül hagyja a gyümölcs értékes alkotóit.

A friss őszibaracklének puhító és éltető hatása van a bőrre, mivel a gyümölcs gazdag az A, B3, C, E és K vitaminokban, amelyek elősegítik a bőr regenerálódását. A baracklé illata gazdag, gyümölcsös, inkább finom, mint lehengerlő és felemelő hatással van az elmére, miközben kondicionálja és táplálja a bőrt, előhozva annak sugárzó, fénylő megjelenését.

Felhasználás:
Tisztítás után, de egyéb bőrápoló szerek használata előtt felhordandó (4-6 csepp) az egész arcra és a nyakra. Használatát napi egyszer, a reggeli bőrápolás keretében javasolt. Szükség esetén az ampulla felnyitás után visszazárható.

Kiszerelés: lakossági: 30 x 0.5 ml ampulla, profeszsionális: 30 ml

Összetevők (INCI): prunus persica fruit water, sodium hyaluronate crosspolymer, hydrolyzed sodium hyaluronate, sodium hyaluronate, benzyl alcohol, dehydroacetic acid, aqua, pentylene glycol