Véget ért a három napos Szakma Sztár Fesztivál Budapesten, a Hungexpon.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek országos döntőjére Budapesten, az évente megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor. A rendezvénynek ismét a Hungexpo Vásárközpont adott otthont.

6 éve már, hogy a PANDHY’S – CosMed Kft. teljes mellszélességgel támogatja a Szakmák versenyét, mind az SZKTV rendezvényeken, mind pedig a Euro- illetve a WorldSkills kizárólagos partnereként, így nem volt kérdés, hogy idén is csatlakozunk a verseny támógatóihoz!

Az országos szakmai tanulmányi verseny Kozmetikus technikus versenyén Bödör Bettina, az Asbóth Sándor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója I. helyezést ért el, Kinizsi Luca Paulina, a Budapesti Komplex SZC Erzsébet Királyné Szépészeti Technikum tanulója a dobogó második helyét szerezte meg, míg Futó Mária, a Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum diákja a 3. helyezést érte el.  Minden versenyzőnek innen is, ismét gratulálunk!

Bemutatkozott Hegyi Eszter, a WorldSkills Lyon 2024  versenyen szépségápoló szakmában induló versenyző és bemutatót tartott Darabos Lili, az WorldSkills 2022 verseny legjobb európai helyezettje, aki az idei EuroSkills versenyen, szépségápolóként képviseli hazánkat is!

  

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.

A területi előválogatók lebonyolítását megyénként, a területi kamarák végzik. A területi előválogatókat válogatók követik. Az országos döntők legjobbjainak látványos versenyét, a bemutatókkal és interaktív tevékenység szigetekkel színesített Szakma Sztár Fesztiválon minden érdeklődő ingyenes részvétel mellett tekinthette meg, próbálhatta ki.

Ezúton kívánunk sok sikert minden kedves versenyzőnek az Európa-bajnokságon és a jövő évi Világ-bajnokságon is!