ARANYKÉZ KUPA 2023 – SMINKEK ÉS FRIZURÁK A KÖRNYEZETVÉDELEM JEGYÉBEN

Pénteken délelőtt rendezték meg az Aranykéz Középiskola és Szakiskola szokásos smink- és fodrászversenyét, az Aranykéz Kupát. A versenyen több iskolából és korosztályból is érkeztek versenyzők, akik idén a Mentsük meg a Földet! tematika mentén dolgoztak. Az idei évben meghirdetett szakmai versenyen ismét támogató, zsűriként vettünk részt .
   
Az Aranykéz Középiskola és Szakiskola már 20 éve rendezi meg hagyományos fodrász, smink és körömépítő szakmai versenyét. Az idei verseny egyik nagy kihívását a 60 perces időlimit adja, hiszen ennyi idő alatt ilyen részletes, tematikához is illő munkát nehéz elkészíteni.

Az induló csapatok között nem csak a székesfehérvári intézmény diákjai voltak, hanem a régió, valamint az ország több iskolájából is érkeztek versenyzők. A csapatok három főből – egy fodrászból, egy kozmetikusból és egy modellből – álltak, munkájukat pedig egy 12 fős, szakértő zsűri bírálta el.

Ez volt a szakmai megmérettetés harmadik köre, az első fordulóban a csapatoknak egy prezentációt kellett bemutatniuk eddigi munkáikból, majd a második fordulóban a verseny idei témájához csatlakozva egy olyan TikTok-videót kellett készíteniük, amelyben a szépészeté és a környezetvédelemé a főszerep.

Első hallásra talán nehéz összekapcsolni a szépészetet és a környezetvédelmet, valójában azonban évek óta kéz a kézben járnak.

A versenyen használt anyagok például szinte kivétel nélkül kőolajszármazékoktól mentesen, környezetkímélő módon készülnek, valamint számos olyan terméket használnak, melyek csomagolása újrahasznosítható.

 

A megnyitó után mindenki megkezdte a munkát: a közel száz résztvevő egyik fele a sminkeket készítette, a másik pedig különleges frizurákat igyekezett varázsolni. A zsűri olyan szempontokat vett figyelembe a pontozás során, mint az esztétikum, a kreativitás és az összhang. A legjobb három helyezetten túl a résztvevő szakmai támogatók különdíjban részesítették a szerintük legkiemelkedőbb csapatokat.

Gratulálunk a résztvevőknek!