Kellemeset a hasznossal: Hévízi-tó

Nyár, vakáció, pihenés, feltöltődés… élmények, amelyekből egy darabig töltekekezni lehet. Mindenkinek mást jelent a kikapcsolódás, sokak aktívabbak a szabadság ideje alatt, halmozzák az élményeket, vannak akik elvonulnak és magukra figyelve engedik el a minennapok stresszét.

Ilyenkor jobban odafigyelünk minden olyan dologra amit egész évben kapkodva teszünk meg idő vagy energia szűkében.

Feltölteni nemcsak az elektromos eszközeinket kell, hanem időről időre magunkat is, testileg-lelkileg egyaránt. Jókat enni-inni, pihentetőn aludni, szabadban lenni, együtt lenni azokkal akik fontosak, nagyokat nevetni mind lélek emelők, viszont a testünknek, a bőrünknek is szüksége van megújulásra.

A mozgás és a táplálkozás nagyban befolyásolja a szervezet állapotát, ami sok esetben tükröződik a bőrön is. Nem elegendő azonban csak az egészséges ételek fogyasztása és az izmok rendszeres átmozgatása, a bőr egészségek és szépségének megőrzése érdekében még plusz külső támogatásra is szükség van. Gondolok itt a szakavatott szépség terapeuták segítségével megkomponált   COSMIX™ személyre szabott kozmetikumokra vagy a PANDHY’S™ termékekre.

Viszont ha nyár, akkor vakáció nem telhet el víz nélkül, legyen az tenger, tó, folyó, mindegy csak csobbanni lehessen. Akinek módjában áll javaslom kösse össze a kellemest a hasznossal és látogasson el Hévízre. Legalább egy napra és mártózzon meg a világhírű tóban. Igazi test és lélek wellness!

Miért különleges?

A Hévízi-gyógytó Természetvédelmi Terület legismertebb látványossága a Hévízi-tó vagy Hévízi-gyógytó. A tó 4,44 ha kiterjedésével és az őt körülvevő 50 ha területű véderdővel Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava. Az első tutajokra épített fürdőházat 1772-ben Festetics György, a keszthelyi Georgikon alapítója építtette.

Ellentétben a többi melegvizes tóval, melyek általában vulkanikus eredetű helyeken, agyag- vagy sziklatalajban vannak, a Hévízi-tó tőzegmedrű forrástó, amelyet a 38 méter mély Hévízi-forrásbarlangból feltörő, percenként 30–40 ezer liter vízhozammal 38 °C-os víz táplál. A Keszthelyi-fennsík nyugati lejtője mentén, a Hévízi-völgyben található, Hévíz városa mellett.

A tó páratlan természeti környezetét elsősorban a parkkal övezett gyógyvizű tó, a vízfelszín felett lebegő páraréteg, a tó felszínén úszó indiai vörös tündérrózsák (Castalia rubra longiflora) teszik különlegessé.Nyáron a víz hőfoka 33-35 °C, de nagyon meleg napokon elérheti a 36-38 °C-ot is. Ősszel és télen a hőmérséklet alacsonyabb, mintegy 24-26 °C körül mozog. A víz hőfoka a fürdőzőkre, betegekre nyugtatólag, pihentetőleg hat, mert ez a hőmérsékleti érték az ember hőháztartása szempontjából közömbösnek számít.

A tóban általában mindenhol közel azonos hőmérséklet uralkodik, mert a tó felett elhelyezkedő, 1,5-2 méter széles páraréteg megakadályozza a víz lehűlését, a többirányú vízáramlás és az 50 ha véderdő pedig elősegíti a hőmérséklet egyenletességét.

Ha a Hévízi-tó felszínét megfigyeljük, megállapíthatjuk, hogy a tó nincs nyugalomban. Egyrészt: a tavat tápláló forrás a tó vizét állandóan mozgásban tartja, a mélyből feltörő víz lassú körforgással gyűrűzik a partok felé. Másrészt: a víz és a levegő közötti hőmérsékletkülönbség következtében a víz a felszínen kissé lehűl és így nagyobb fajsúlyánál fogva ismét lefelé áramlik. Eközben a tó egész víztömege hengeres mozgással lassan jobbra forog. E kettős vízmozgásnak fontos szerepe van a tó hőmérsékletének szabályozásában, valamint a hatóanyagok egyenletes eloszlásában. Az egyenletes és állandó vízáramlás jótékonyan hat a szervezetre is, mert a fürdőzőket állandó, enyhe masszázsban részesíti.

Amennyiben mégsem jut el Hévízre, akkor javaslom vigye otthonába és élvezze az iszap jótékony hatását a fürdőszobában.

A PANDHY’S™ GEORGIKON WELLNESS ÉS GYÓGYISZAP természetes rétláp tőzegiszapból készül, ami kiváló hőtartó és nedvességmegkötő kapacitásával tartósan javítja a kezelt testrész anyagcseréjét, fokozza a természetes méregtelenítést. A rendszeres iszapkezelések hosszú távon javítják az immunrendszer működését, minden napra jó közérzetet biztosítanak. Az iszap méltón világhírű, így nemcsak a gyógyászatban, de a kozmetikában is figyelemre méltó helyet vívott ki. Eredeti formájában, szárítás nélkül kerül forgalomba, így nem károsodnak fontos összetevői.

Az iszap rendszeres alkalmazásával teste 100%-ban természetes úton hasznosítható építőkövekhez, olyan ásványi anyagokhoz, makró- és mikroelemekhez jut, amelyek közvetlenül a kezelt területen szívódnak fel, így a lehető legtökéletesebben épülnek be a szövetekbe. Nincs más dolga csak egy kád langyos vízbe tegyen az iszapból 3-4 evőkanálnyit és merüljön el benne.

Készíthet maszkot is belőle, keverje össze fele-fele arányban a PANDHY’S™ HydroBase krémmel.

A hatóidő letelte után mossa le és használja testápolóját, arckrémét a megszokott módon.

Bőrszépítő hatása egyedüdülálló, a méregtelenítésen kívül fiatalít és feszesít, ásványi anyagokkal táplálja a bőrt a normál működés támogatására.

Kívánok élményekkel gazdag nyarat, kül- és belföldön egyaránt és természetesen jó iszapolást,

Szeretettel: Noémi

(Forrás: Wikipédia)

 • sparoma fürdősó

  PANDHY’S™ SPAROMA Ásványi Masszázs & Fürdősó (250 ml)

  3 518 Ft
 • PANDHY’S™ Arctisztító habzópor normál & érzékeny bőrre (100 ml)

  10 503 Ft
 • PANDHY’S™ IntiMate Wash Gel 150 ml

  7 004 Ft
 • PANDHY’S™ GEORGIKON Wellness & Gyógyiszap (250 g)

  2 934 Ft
 • PANDHY’S™ SafeSun Önbarnító (150 ml)

  3 994 Ft
 • PANDHY’S™Masszázscukor (500 ml)

 • PANDHY’S™ GEORGIKON Wellness & Gyógyiszap (1000 g)

 • PANDHY’S™ SweetRetard Szőrnövekedést Gátló Vaj Unidose (5 ml)

  660 Ft
 • PANDHY’S™ Pure Coco Masszázs Olaj (500 ml)