Hajmosás, kondícionálás… mit tehetünk még a hajért?

Még mindig nem tudok elszakadni a hajas témától, de most nem csak „hajtársaim” részére szolgálok információval, hanem minden kedves Olvasónak.

Mindenek előtt szeretném, ha nem feledkeznénk meg arról a sajnálatos tényről, hogy a haj is öregszik, nem csak a bőr, amiről olyan sok szó esik. Újabb és újabb bőrfiatalító és öregedést késleltető kozmetikum lát napvilágot világszerte.

A haj ápolása sokáig kimerült abban, hogy mosás, jó esetben  kondicionálás. A divat folyamatosan más irányzatokat diktál színben és fazonban egyaránt és a technológia fejlődésével már elérhető a kívánt göndör fürtös vagy éppen ebből a szögegyenes változat. Vegyi folyamatok sokaságának kitéve az amúgy esetleg szép, természetes hajat. Nem szakmám és nem is kívánok belemenni ezekbe a fortélyokba, biztos vagyok benne, hogy a fodrászok mindent megtesznek a haj ápolása, egészségének megőrzése céljából.

Mi, mint az egészséges és fiatalos külsőt védelmező, ápoló és támogató terapeuták is tehetünk a haj fiatalságának, rugalmasságának megőrzéséért.

A PANDHY’S™ Hajmaszk olaj vitalizálja, regenerálja és hidratálja a fejbőrt és a hajszálakat egyaránt. Kompenzálja a napfény okozta fakulást, szárazságot és rugalmatlanságot egyaránt. Fokozza a haj újra képződését, természetes védelmet biztosít a káros környezeti hatásokkal szemben. Különleges összetevői a regenerálás és táplálás mellett kiegyensúlyozzák a fejbőr szébum termelését is.

Összetevői igazi csoda növények kivonatai egyenként is, de együttesen igazi varázsszert alkotnak a fejbőrnek és a hajnak egyaránt.

Szűz kókusz-, Ricinus-, Neem-, Argán-, Búzacsíra-, Menta-, Citromfű-, Levendula-, Ama-, Muskotályzsálya-, Rozmaring-, Teafa olajak és koffein egy flakonban.

A felsoroltak közül jó pár ismert és sokunk által használt kozmetikai alapanyag. Most azokról adnék háttér információt, amelyekkevésbé ismertek a felhasználók számára.

  • Elsőként a Neem olajat említem, amelyet a PANDHY’S™ berkekben azért már megismerhettünk és megszerettünk, jellegzetes szagától függetlenül. Páratlan fejbőr probléma megoldó, gyógyír a gombás fertőzés okozta korpásodás, a hajtetű és serke megszüntetésében, a fokozott faggyútermelés kontrollálásában, a leggyengébb hajat is erővel, vitalitással tölti meg. Az indiaiak hajuk egészségét, szépségét és káprázatos ragyogását ennek az olajnak köszönhetik. Megtalálható a Neem olaj még a következő termékben: PANDHY’S™ Antifungal köröm és bőrgomba kezelő olaj
  • Ama olaj, az amaránt magjának olajos kivonata. Nagy arányban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, kiváló hajregeneráló olaj, mely szinte páratlan mennyiségű szkvalánt és ásványi anyagokat/cink, nátrium, magnézium, réz, foszfor/ tartalmaz.
    A szkvalán a haj természetes lipid komponense, az olaj 20-30%-ban tartalmazza. Az amaánt olaj helyreállítja a haj belső szerkezetét, ezáltal könnyen kezelhetővé és formázhatóvá teszi azt. A bőrpuhításban és mélyhidratálásban is előkelő szereppel bír, növeli a haj rugalmasságát és visszaadja a fényét. Kiváló hajkondicionáló.
  • Muskotályzsálya olaj, hajnövekedést segítő linalil-acetátot tartalmaz, erősíti és ellenállóbbá teszi a szálakat a töredezéssel szemben. Gazdag forrása az antioxidánsoknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak.

A zsírsavak, az antioxidánsok és az ásványok is fontos szerepet játszanak a fiatalos és egészséges bőrkép érdekében, a szép, ragyogó haj megőrzéséhez is elegedhetetlenek!

Használjuk a Hajmaszk olajunkat két hetente 1 alkalommal hajmosás előtt és hatását még inkább fokozhatjuk ha a COSMIX terra szett valamelyikével dúsítjuk.

Dús, egészéges hajkoronát kívánunk!

Noémi és Ági

PANDHY’S oktatók

  • sampon

    PANDHY’S™ Sigma Line Sampon (200 ml)

    9 512 Ft
  • PANDHY’S™ Sigma Line Kondicionáló (200 ml)

    11 703 Ft
  • haj maszk olaj

    PANDHY’S™ Haj Maszk Olaj (100 ml)

    17 094 Ft
  • hajvégápoló

    PANDHY’S™ Hair Tip Hajvégápoló Olaj (30 ml)

    7 036 Ft
  • haj szérum

    PANDHY’S™ Capilia Szérum (30 ml)

    14 084 Ft
  • haj tonik

    PANDHY’S™ACV Tonik haj és fejbőr vitalizáló (100 ml)

    8 052 Ft
  • sópaszta

    PANDHY’S™ Fejbőr ápoló sópaszta (250 g)

    13 081 Ft
  • PANDHY’S™ Sigma Line Sampon (200ml) + Kondicionáló (200 ml)

    19 094 Ft