önbarnító

Fenekestül fordult fel az életünk az tavalyi évben és szinte biztos vagyok abban is, hogy az idei nyaralásunk sem lesz pontosan olyan, mint ahogyan azt megszoktuk.

Mindazok figyelmébe szeretném ajánlani az alábbi írásom, akik kényszerűen zárt térben töltik idejük nagy részét vagy féltik bőrüket az UV sugárzástól.

Számtalan cikk jelent már meg az éltető napfényről mely egyben áldás de mértéktelenül és felelőtlenül kitenni magunkat a sugárzásnak, veszélyes is lehet. Arról nem is beszélve, hogy bizonyítottan az UV sugárzás a felelős a bőr idő előtti öregedéséért.

A PANDHY’S egy rendkívül jó megoldást kínál a termék palettájáról, minden káros következmény nélkül, ami kortól és nemtől függetlenül használható azoknak, akik egészséges, szép barna bőrben érzik jól magukat.

Hogyan is fejtik ki hatásukat az önbarnítók?

A barnító krémekben használt kémiai anyag egy cukormolekula, a dihidroxi-aceton (rövidítve DHA). A DHA a bőrfelszín elhalt szarusejtjeiben fejti ki barnító hatását. Az ilyen elhalt sejtekben lévő aminosavak kémiai reakcióba lépnek a DHA-val, mely során ún. melanoidok képződnek. Ez a kémiai reakció az ún. Maillard reakció, mely hő hatására játszódik le szénhidrátok és aminosavak között. Ennek a kémiai reakciónak köszönhetően barnul meg az étel (pl. hús) főzés közben. Az elhalt bőrsejtekben ily módon képződött melanoidok kémiai struktúrájuknak megfelelően a látható fény bizonyos hullámhosszúságú sugarait nyelik el, ami a bőr szemmel érzékelhető barnaságát eredményezi.

A DHA azonban ezt a hatását a bőrre kenve nem azonnal fejti ki. A barnító effektus 2-4 óra elteltével indul be, és akár 72 óráig is eltart. Mivel az ily módon kialakuló barnaság az elhalt szarusejtekben végbemenő kémiai reakció eredményeként alakul ki, legfeljebb 10 napig tarthat, és a szarusejtek lehámlásával fokozatosan halványodik, ezért a barnító krémek rendszeres használata szükséges a tartós hatás eléréséhez.

Egy kis érdekesség:

Bár a dihidroxi-aceton bőr barnító hatását már az 1920-as években egy német tudós, röntgen folyamat tanulmányozása közben megfigyelte, mégis csak az 1960-as években kezdték el az ilyen célra használt krémeket forgalomba hozni. A különböző felfedezésekhez gyakran nem várt módon, véletlenszerűen vezet az út. Itt is ez történt: az 50-es években Eva Wittgenstein ún. glikogéntárolási betegségben szenvedő gyerekeket kezelt szájon át DHA-val, és megfigyelte, hogy ha a DHA a gyerekek bőrére kerül, elszínezi azt.

(forrás: Dr. Siklós Krisztina bőrgyógyász)

Önbarnító krémeink gyorsan felszívódó, selymes emulziók, melyek ápolják és hidratálják is a bőrt egyben. Összetételében számtalan bőrápoló növényi olaj mellett hidratáló és puhító alkotók is szerepelnek.

Egyaránt alkalmazható arcra és testre, rendszeres használatával egyenletes, foltmentes barnaság érhető el.

Visszafogott illata és gyors felszívódása is fokozza népszerűségét.

A tökéletes eredmény érdekében javasoljuk, hetente egyszer végezzen PANDHY’S™ Sparoma Masszázs és Fürdősós peelinget, mely segíti az elszarusodott bőrréteg leválását, így elősegítve a bőr természetes megújulási folyamatait és az egyenletes bőrtónus kialakulását.

Figyelem, nagyon fontos! Az önbarnító UV védelmet nem ad, senkit ne tévesszen meg a barna bőrszín!

Jeney Noémi

CIDESCO diplomás, vezető PANDHY’S oktató

 • PANDHY’S™ Micellás Víz (100 ml)

  6 096 Ft
 • PANDHY’S™ Arctisztító habzópor zsíros & problémás bőrre (100 ml)

  9 893 Ft
 • PANDHY’S™ Arctisztító habzópor normál & érzékeny bőrre (100 ml)

  10 001 Ft
 • PANDHY’S™ SafeSun Önbarnító #5 (150 ml)

  7 607 Ft
 • PANDHY’S™ SweetRetard Szőrnövekedést Gátló Vaj Unidose (5 ml)

  629 Ft
 • PANDHY’S™ SweetRetard HairGrowth Szőrnövekedést Gátló Vaj (150 ml)

  19 361 Ft
 • PANDHY’S™ SPAROMA Ásványi Masszázs & Fürdősó (250 g)

  3 353 Ft
 • PANDHY’S™ SPAROMA Ásványi Masszázs & Fürdősó (1250 g)

 • PANDHY’S™ SPA VERSUM – ParaPeat Arc és Testkezelő Iszap (500 g)