Fényvédelem és narancsbőr… a nyár közeledtével ez két örökzöld téma is előkerül a beszélgetések során:

Mindkettő úgyszolván kimeríthetetlen, gondolataim most mégis inkább a fényvédelemre koncentrálódnak, hiszen a bikini szezon azért még kicsit várat magára.

A napsugarak viszont egyre inkább kitörnek a felhők alól, a sugárzás is intenzívebbé válik, ami nagyon jó, hiszen a fény az éltető energia mindenki számára fontos. Hatással van a hangulatra, derűt és világosabb gondolatokat ébresz. Átmelegíti testet és lelket egyaránt. Önkéntelenül fordulunk a fény felé, ösztönösen gyűjtve és élvezve, ami jó!

Tudjuk, hogy a túlzásba vitt napon tartózkodásnak megvannak a káros következményei is, arra hajlamosoknál fokozhatja a bőrrák kialakulását, viszont ami mindenkit érint, az a bőröregítő tényező.

Számtalan fényvédelem témájú cikk és tanulmány foglalkozott már azzal, hogy miként hat az UV sugárzás a bőrre, milyen elváltozásokat okoz a kollagén- és elasztin rostjaira és hogy nem felejti el akár az egyszeri leégést sem.

A jó hír az, hogy a hőn áhított egészséges barna bőrszínről senkinek sem kell lemondania, számtalan lehetőség áll a rendelkezésre, ki-ki kedvére választhat. Nap és szolárium nélkül is az önbarnítók használatával (a PANDHY’S™ palettán is megtalálható a SafeSun Önbarnító elnevezéssel) elérhető a kívánt szín, de tudni kell, hogy ez a barnaság nem véd az UV sugárzással szemben. A fényvédelemről ebben az esetben is gondoskodni kell.

Azt, hogy mi módon, arra is több lehetőség van.

Nagyon fontos, hogy folyamatosan növelve az időt szoktassuk a bőrt a sugárzáshoz, adjuk meg az időt, hogy a melanin termeléssel önmaga is védekezhessen. Az állandó és folyamatos fejlesztésnek köszönhetően megtámogathatjuk ezt a PANDHY’S™ COSMIX Tan Boosterünk használatával, még a napfényes idő előtt.

Amikor folyamatosan szabadban tartózkodunk, mindenképpen használjunk fényvédőt is! Két nagy csoportból választhatunk, működésük alapján lehetnek fizikai vagy kémiai hatásúak.

Egyre nagyobb teret nyernek a népszerűségi listán a fizikaiak, hiszen ezek a bőr felszínéről nem kerülnek a szervezetbe, nem terhelik azt. A bőrre kerülve azonnal kifejtik védő hatásukat, mint egy tükör verik vissza a sugarakat. Ilyenek például a PANDHY’S™ ásványi sminkek, a PANDHY’S™ SprayOn Shield és  a PANDHY’S™ SunDuo is. Az utóbbi két termék a fényvédelem mellett rendkívül jó bőrtápláló, nyugtató hatással is rendelkezik.

Egyre fogy azoknak a tábora akik a kémiai fényvédőket preferálják, hiszen azok a bőrön keresztül a szervezetbe kerülnek, nem lemoshatóak. Védő hatásukat csak bizonyos idő eltelte után fejtik ki, még az előtt kell alkalmazni, mielőtt a nap érné a bőrt. Bizonyos mértékben hatással lehetnek a szervezet működésére is, amiről egyre több tanulmány és vizsgálati eredmény látott napvilágot.

Alapítónk, Borbíró Gertrud korábbi cikke részletesen ír a termékek csomagolásán sokszor feltüntetett SPF-ről, több megdöbbentő információval:

Magam részéről a fizikaiakat javaslom és használom de akármelyikre is esik a választás, a lényeg az, hogy élvezzük a napot, legyünk e téren is tudatosak!

Szép Napot Kívánok,

Noémi

  • PANDHY’S™ Spray On Shield (100 ml)

    13 716 Ft
  • PANDHY’S™ Cool&Calm Reactive Cooling Lotion (150 ml)

    12 573 Ft