Utat kérünk! Érkezik a EuroSkills Graz, új dátummal!

Intenzív erőfeszítések és mindenki hatalmas elkötelezettségének hála örömmel jelentjük be, hogy az EuroSkills 2020, a szakmák Európa-bajnokságát idén szeptemberben, EuroSkills 2021 néven rendezik. Ez azt jelenti, hogy a fiatal, szakképzett tanulók Európa-bajnoksága hosszú idő óta az első reménysugár lesz az eseményipar számára.

„Megcsináltuk! Több hónapos intenzív tárgyalás után, valamint az európai partnerekkel szoros együttműködésben új dátumot határoztak meg a EuroSkills ausztriai debütálásának” – jelentette be a EuroSkills 2021 kezdeményezője és a Stájerországi Gazdasági Kamara elnöke, Josef Herk. A verseny 2020. szeptembere helyett most 2021. szeptember 22. és 26. között kerül megrendezésre, Grazban.

A Skills versenyről:

A Skills versenyek egyik öröksége a képzett szakmai oktatásra való figyelemfelhívás, ezeknek a szakmáknak a fontosságának hangsúlyozása.

A verseny lehetővé teszi az ipar és az oktatás vezetőinek is az információk és a legjobb gyakorlatok cseréjét a szakképzéssel kapcsolatban.

Ezeken a versenyeken, minden ország egy versenyzőt vagy versenyzői csapatot nevezhet szakmánként, akit/akiket egy szakértő kísér. Az itt versenyzők képviselik társaik legjobbjait, és a WorldSkills tagországaiban és régiókban megrendezésre kerülő készségversenyek közül kerülnek kiválasztásra.

Talán a legérdekesebb részlete a versenynek, hogy a versenyzők 18 és 25 év közöttiek, hiszen ezek a versenyek a szakmákat különösen a fiatalok körében szeretnék népszerűsíteni. Így, ha az ember ellátogat egy ilyen rendezvényre, a világ bármely pontján egy csapat lelkes, frissen végzett fiatallal találkozhat, akik a legnagyobb büszkeséggel képviselik szakmájukat és hazájukat is!

2019-ben Kazanban, Oroszországban rendezték meg a 45. WorldSkills világversenyt, melyen 63 ország több mint 1300 versenyzője vett részt 56 szakmában. A versenynek helyt adó KAZAN EXPO (Kazan Expo International Exhibition Centre) egy közel 75 hektáros területen fekszik és kifejezetten a kazani világbajnokságra épült. Ez a terület hatalmas, 4 budapesti Hungexpo is elférne rajta! A rendezvény méreteit jól érzékelteti, hogy a területen több, mint 3 500 önkéntes dolgozott, akiket 14 ezer jelentkezőből választottak ki.

Ahogyan 2018-ban, a budapesti és a 2019-es kazani EuroSkills versenyen, úgy a most megrendezésre kerülő megmérettetésen, Grazban is a PANDHY’S™ a szépségápoló szakma főszponzora. Ez azt jelenti, hogy a közel 30 versenyző a világ minden pontjáról a mi termékeinkkel dolgozott, sőt közel egy éven át ezekkel a termékekkel készült fel a versenyre. Mindenki a mi, világhírű cukrunkkal szőrtelenít és az összes arc- és testkezelést a COSMIX termékcsaláddal végzi.

Mi már nagyon várjuk, és reméljük sokan kilátogathatunk szurkolni a magyar versenyzőknek!