Ötletek és útmutatás szépségszalon nyitáshoz, praktikák az újrakezdéshez.

Munkánk során sok olyan pályakezdővel és újrakezdő kollégával találkozunk, akik előtt ott lebeg számtalan kérdés a jövővel kapcsolatban:

 • hogyan tovább?
 • miből?
 • hol?
 • milyen?
 • mivel?

Nem könnyű kérdések ahhoz, hogy egy szakember biztosítsa a megélhetését, anyagi jólétét.

A döntés sem egyszerű, hiszen ez egy életre szóló siker történet is lehet, ha kellő energiával és körültekintéssel járunk el.

Ehhez nyújtunk az alábbiakban némi segítséget és ötleteket.

 1. Első kérdés amit körüljárunk – hogyan tovább?

Alapvetően három lehetőség közül választhat a szépségszakember: dolgozhat alkalmazottként, társulhat vagy önálló vállalkozásba kezdhet.

Amennyiben az alkalmazott státuszt választja, biztosított részére az állandó, fix jövedelem, munkafeltételei meghatározottak, akárcsak az ezzel járó kötelezettségek is.

A társulás, közös vállalkozás mindenképp megkövetel egy alkalmazkodást a felek részéről, akár közös vendégkört, egyfajta függőségi viszonyt de emellett nem elhanyagolható a közös teherviselés ténye sem.

Ezzel szemben önálló vállalkozás indításakor nyilván nagyobb a kockázati tényező, de a hosszútávú nyereség amit biztosít, az minden tekintetben egy mérlegelendő tényező. Manapság ezért ez a legnyakrabban választott karrier indítási forma. Nem véletlen, ez az önállóság garantálja egyéniségünket, stílusunkat és szabadon élvezhetjük munkánkba fektetett energiánk gyümölcsét.

 1. Amikor idáig eljutottunk a következő kérdésünk – hogy miből?

Szerencsés helyzetben van, aki rendelkezik elegendő anyagi forrással, de sokaknak segítséget nyújthatnak különböző vállalkozást segítő kölcsönök, hitelek vissza nem térítendő kedvezmények, melyek után érdemes érdeklődni a megfelelő fórumokon.

 1. Következik a gondolatmenetben a hol és milyen kérdése

Ezek kiválasztásában szempont lehet, hogy mely célközönséget szeretnénk kiszolgálni, alapozunk-e a betérő kliensekre vagy a stabil, visszatérő vendégekre számítunk. Minden esetben vegyük figyelembe a szalon megközelíthetőségét, akár autóról, vagy közösségi közlekedési eszközről legyen szó.

Alkalmazkodjon a környezethez, de idomuljon és képviselje a mi stílusunkat. Ezek tükrében választhatunk alap, luxus vagy prémium kategóriájú kozmetikát. Köszönjön ez vissza a szalonberendezés, a dekoráció, online jelenlétünk (weboldal, facbook és instagram oldal) valamint a szolgáltatás minőségében és árában.

Kapcsolódó cikk: 5 hiba a szalonunk kialakításában

 1. Végül, de nem utolsó sorban eljutottunk a szalonunk egyik alap kérdéséhez, hogy milyen márkával, azaz mivel induljon el az első, saját vállalkozásunk?

A márkák útvesztőjében nem könnyű eligazodni, hiszen óriási a kínálat. Befolyásoló tényezők lehetnek, hogy milyen termékekkel találkoztunk a tanuló éveink alatt, mivel dolgozott a mester, mit használt az iskola, a barátok mit javasolnak, mennyire vagyunk fogékonyak az újdonságokra, figyelembe vesszük-e a trendeket (natur, bio, vegán, stb.) vagy elköteleződünk egy már jól ismert, klasszikus márka mellett.

Rengeteg időt és energiát vehet igénybe, mire egyesével utána járunk egy adott márkának, ráadásul akkor még a marketing/sales részét, az online/offline trükköket el sem sajátítottuk, azt sem tudjuk hol keressük vagy tudnánk megtanulni, hogy naprakész tudásunk legyen.

 1. Mi gondolkodtunk helyetted – a megoldás: PANDHY’S™ Szalon Start Program

Programunk a pályakezdő kozmetikusok és újrakezdők részére lett megalkotva.

Célunk, hogy egy olyan csomagot kínáljunk, melyben átgondolt képzések, termékek és különféle támogatási formák tökéletes egyvelege egy magabiztos indulást biztosítson bárki számára, aki ezt a gyönyörű hivatást választotta.

Mit tartalmaz pontosan a csomag?

 • PANDHY’S™ Szőrtelenítő Cukorpaszta tanfolyam

Elméleti és gyakorlati tudást szerezhetsz a piacvezető cukorpaszta szőrtelenítési módszerről, kiegészítve elő- és utóápolási tanácsokkal.

 • PANDHY’S™ CukorSPA tanfolyamot

Két nap, több mint 8 különleges spa kezelésvariáció arcra/testre, közel 20 professzionális termék.

 • COSMIX – A testre szabott szépség tanfolyamot

Nemcsak egy új innováció különleges hatóanyagokkal, hanem egy új szemléletmód a szépség terápiában.

 • Beauty Marketing Experts webinarokat

Video treningek: Social media (Instagram, Facebook), Canva képszerkesztő, Google Cégem, értékesités Barna Alexandra (a Beauty Marketing Experts tulajdonosa) tanácsaival, 1 órás konzultációs lehetőséggel és ajándék könyvvel.

 • Bőséges kezdőkészletet

26 különböző termék a kezdőkészletben, melyekkel azonnal fogadhatsz vendégeket 300+ kezelés variációval

 • Textil csomagot

2 vendég számára: 2db fejpánt (fekete/fehér színekben, hímzett, kötős), 2db kezelőruha (fekete/fehér színekben), 1db takaró (150x200cm, 100% polyester, fehér, 2db takaró törölköző (50x100cm, 100% cotton, szürke), 4db mosdókesztyű (20x15cm, 100% cotton, szürke), 1db kéztörlő (32x45cm, 100% cotton, szürke)

 • Marketing anyagok/eszközök

A csomag része 5db poszter, 20db ajándékkártya, 2db mappa tartó tok, 5 gumis vastag és 5 vékony mappa, kitűző

Bővebben: Szalon Start Program

Reméljük sikerült egy kis fényt vinnünk az alagút végéhez és látjátok a kiutat a kérdések tengeréből.

Vendégekben gazdag hivatást kívánunk mindenkinek!

PANDHY’S™ Csapata