Akik követték eddig, hogy milyen PANDHY’S™ kincseket rejt a nyári táskám, már tudják, hogy mivel tudunk gyorsan hidratálni, akár utazás közben is, vagy dekoltázst ápolni egy kivágott nyári ruhához vagy mivel hűsíthetjük napsütötte, felhevült bőrünket, miközben regenerációjáról is gondoskodunk.

Azonban meg kell valljam, van egy kis kedvencem, ami nélkül már el sem tudom képzelni a nyári szezont, pedig nem csak a nyári napsütés káros hatásaitól védi különleges, szabadalmaztatott formulájával a bőrt, hanem a HEV (High Energy Visible light) vagyis a kék fény öregítő hatásaitól is!

  • A plazmatévék, számítógépek, laptopok, tabletek, okostelefonok és más elektronikus készülékek fluoreszcens és LED világítású képernyői is kibocsátanak ilyen hullámhossz tartományban lévő sugarakat. A nagy energiájú kék fény a bőr mélyebb rétegeibe is eljut.

Klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a napfény UV-sugárzásához és a levegőszennyezéshez hasonlóan a kék fény is szabad gyökök képződését váltja ki a bőrben, ami végül ráncok és pigmentfoltok kialakulásához vezet.

Kis kedvencem pedig nem más, mint a PANDHY’S SprayON SHIELD 15 SPF-os fizikai fényvédő spray.

Egy rózsavíz alapú, növényi hatóanyagokkal és antioxidánsokkal gazdagított, transzparens, bőrvédő cink oxid spray, amely szélesspektrumú UVA és UVB védelmet nyújt, valamint védi a bőrt a nagy energiájú, látható (HEV) fény káros hatásaival szemben is.

Amikor ez a termék pár éve megérkezett, első látásra beleszerettem. Hobbim a nordic walking és imádok napozni, de azt is nagyon jól tudom, hogy a közvetlen napfény mélyíti a ráncokat, öregíti a bőrt, és pigment foltok megjelenését is okozhatja. Ezért védelemre van szükségem. Azonban nehéz olyan fizikai fényvédőt találni, ami megfelelően véd, nem tömíti el a pórusokat és nem hagy a bőrömön fehér vagy kellemetlenül olajos réteget!

Ezért fantasztikus a ZinClear XP® ahol a cink-oxid mikrométer méretű porózus részecskék formájában van jelen. Olyan, mint egy láthatatlan fehér maszk az arcon.

  • a ZnO2 fizikai fényvédő. Mint egy tükör, visszaveri a káros UV sugarakat is. Nagy előnye, hogy azonnal alkamazható, nem kell az alkalmazás után 15-20 percet várni, amíg felszívódik, mint a kémiai fényvédőknél.
  • rózsavíz nem csak a kellemes illatát adja a terméknek, de frissító, tonizáló hatása mellett kiválóan nyugtatja a napégette bőrt és stimulálja a sejtek megújulását és nem utolsó sorban minden bőrtípusra alkalmazható
  • hemiszkvalán, könnyű textúrát kölcsönöz, de mindemellett nedvességmegkötő tulajdonságának köszönhetően a melegben fokozott verejtékezés ellenére sem engedi kiszáradni a bőrünket
  • kraméria triandrának nagy szerepe van az UV-B sugárzás elleni védekezésben; nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása miatt kiváló érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőrűeknek is, segít a napsugárzás és meleg hatására kitágult kapillárisokat összehúzni
  • növényi melanin tartalmánál fogva fokozza a barnulást
  • tocopherol kiváló antioxidáns (E-vitamin provitaminja), ami segít a foto öregedés megakadályozásában és az UV hatására felszaporodott szabadgyökök megkötésében

Mindez együtt egy könnyed, 15-ös faktorszámú emulzióban mely spray-s pumpájának köszönhetően gyorsan és egyszerűen alkalmazhatóvá teszi, sminkre is fújható, kis mérete miatt könnyen elfér a kézitáskában.

A tiédben ott van már?

Extra tipp: 

Ez a csodálatos formula gyulladáscsökkentő képessége miatt ideális otthoni gyógymódot is kínál a bőr bármilyen irritációjára vagy kiütésére. Legyen az akár psoriasis, ekcéma, rosacea vagy pattanás. A tanulmányok kimutatták, hogy a cink-oxid képes stimulálni a kollagén képződését, amely felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatot, miközben egyidejűleg megvédi bőrt a felülfertőződéstől! 

Bőzsöny Melinda

PANDHY’S™ oktató, SPA terapeuta