Peeling kalauz

Peelinget használni… kell? Sokan sokféle képp gondolkodnak, az biztos, hogy az egészséges bőrkép megőrzése szempontjából ajánlatos a felesleges, elszarusodott bőrtől megválni. Normál esetben, egészséges táplálkozás, életmód, kiegyensúlyzott életritmus és megfelelő mozgás és még sok mindent sorolhatnék, ha minden adott volna, a bőrünkről leválna rendben a feleslegessé váló réteg a bőr természetes megújulása szerint.

Kiterítve kb. 2 négyzetméter felületű és életünk során átlag 20 kg súlyú elszarusodott sejttől válunk meg.

A bőr egy olyan szervünk, amely életünk során számtalanszor képes megújítani önmagát, állandó változásban van, reagálva a környezeti hatásokra. A kedvezőre és a károsra egyaránt.

De ahogyan említettem számtalan dolog hathat zavarólag és a folyamat lelassul, ezzel különböző bőrproblámát idézve elő.

Sokszor nem is gondoljuk, hogy az egyoldalú, nem megfelelő táplálkozás, a dohányzás, a vízfogyasztás hiánya, a mozgás szegény életmód, a szintetikus alapanyagú textilek viselése, az UV sugárzás, a kék fény, a légkondicionált helyiségben tartózkodás, a nem megfelelő kozmetikumok használata vagy éppen a kozmetikumok használatának hiánya mind károsan befolyásolja a normál működést.

Mindannyian tapasztaltuk már az eltömődött pórusokat, a szürke, fakó bőrszínt, a korpázóan hámló bőrt, a kitágult hajszáélereket, a pattanások megjelenését testszerte, a száraz, pergő lábszárat és a kellemetlen viszketést. Amikor hiába a testápoló, az arckrém, olyan mintha nem is használnánk semmit.

Ilyenkor ha eljutunk egy beauty szalonba egy kezelés után szinte fellélegzik a bőr, hiszen a szakszerűen és gondosan megválasztott hámlasztás következtében a bőrünk élő részéhez is eljutnak az aktív hatóanyagok, amelyek a működéshez nélkülözhetetlenek.

Hámlaszthatunk otthon is, de nem mindegy, hogy mivel. A kozmetikai termékek palettáján széles a választék, hiszen mi magunk is mások vagyunk, nincs két egyforma bőr, még ha első ránézésre annak is tűnne. Sőt, tovább megyek, a mi bőrünk is napról napra változik és mást igényel.

Nézzük a lehetőségeket, természetesen most is a PANDHY’S™ kínálatából:

PANDHY’S™ Sparoma Masszázs és Fürdősó

peeling

testradír: csodálatos és gyors eredményt hoz, ha olajos-sós bőrradírt végez heti 1-2 alkalommal, ehhez vegyen a tenyerébe diónyi PANDHY’S™ Sparoma sót és gyengéden de alaposan dörzsölje át a testét. A testkezelést követően alaposan öblitse le a bőrét meleg vízzel és hidratálja azt.

Fenti termékünk a mechanikai peelingek csoportjába tartozik, hiszen a koptatáshoz egy abrazív anyagot/ásványi só/használunk.

Maradva még mindig a mechínikai hatásnál, de krémesebb, lágyabb élményt ad érzékeny bőrűek számára amikor a

PANDHY’S™ Sparoma Masszázs és Fürdősót PANDHY’S™ SigmaLine mosakodóhabba keverjük és a fent leírt módon alkalmazzuk. Ez már igazi SPA  az otthonunkban!

PANDHY’S™ arctisztító habzópor normál és érzékeny bőrre

Poralapú intenzív mosakodószer az arc és a nyak alapos, de gyengéd tisztítására. A bőr érzékenységének és az egyén igényének megfelelően különböző textúrákat bérhetünk el, ha a porhoz egészen kis mennyiségű vizet adunk, úgy kihasználva a porszemzsék dörzshatását, míg nagyobb mennyiségű vízzel keverve és felhabosítva a port, krémszerű, egészen selymes anyagot kapunk. Természetesen langyos vízzel alaposan le kell mosni az arc és a nyak bőrét.

PANDHY’S™ arctisztító habzópor zsíros és broblémás bőrre

Enzimatikus /papain/ peeling hatású mosakodószer, zsíros és problémás bőrre, mindennapos használatra. Nedves tenyérbe szórva habot képezve körkörös mozdulatokkal tisztíthatja az arcbőrét vagy masszázspárna használatával a börzshatás még intenzívebbé teszi az élményt. Langyos vízzel alaposan le kell öblíteni a bőrt.

PANDHY’S™ AHA koktél

Az ínyencek választása ez a koktél, amely az úgy nevezett fenn maradó hámlasztók közé tartozik. Összetevői egyenként is ínycsiklandók: málna, eper, mango, grapefruit, guava, maracuja, őszi és sárga barack. A gyümölcsök AHA sav tartalma hatékonyan újítja meg a stratum corneum leválásának fokozásával a bőrt, homogenizálva és világosítva is azt.

Használja minden nap az arctisztítás első lépéseként, oszlasson el 4-5 cseppet az arcon és a nyakon, majd a teljes felszívódás után következhetnek a többi bőrápoló termékek, szérumok, krémek.

Érzékeny bőrűek fokozatosan szoktassák a bőrüket hozzá, heti 2-3 alkalommal.

+ 1 meglepetés

Egy újdonság lesz a palettánkon, mely hamarosan debütál fórumainkon. Természetesen azért említjük itt, mert köze lesz a peelinghez.

Szép napot kívánok,

Jeney Noémi

PANDHY’S oktató, CIDESCO diplomás kozmetikus

Webshopunkban mindenre találsz megoldást, sőt több termék közül is választhatsz, ami Neked a legmegfelelőbb.

Nézz körül a képre kattintva!