A bőrünk, mint első védelmi vonal a betolakodókkal szemben

Soha nem volt aktuálisabb téma, mint az alapos, de ugyanakkor kíméletes bőrtisztítás. Az elmúlt napok hírei nem szólnak másról mint hogy milyen fontos megelőzés szempontjából a megfelelő kéz higéne. Ez persze nemcsak most kellene, hogy fontos legyen..

A bőrönk egy csodálatos szervünk, mely működésével, megújulási képességével lenyűgöz engem. Tudja és teszi a dolgát, akkor reagál, amikor valami nagyon kedvezőtlent teszünk vele, nem vesszük figyelembe azokat a tényezőket melyekre szüksége van és megszüntetjük azokat.

Az intenzív zsíroldók, alkoholos fertőtlenítők, azok a szappanok, melyek erősen lúgozzák a bőrünket rövid távon is károsíthatják a normál, amúgy védekező bőrflórát.

Érdekes adat, hogy tízszer annyi baktérium van az emberi testben, mint emberi sejt. A legtöbb baktérium a bőr felszínén és az emésztőrendszerben található. A baktériumok nagy része ártalmatlan vagy hasznos, de akad néhány fertőzést, betegséget kiváltó baktérium is.

Itt most én nyilván a jó és fontos baktériumokra gondolok, melyekre igenis vigyáznunk kell!

Kézmosáshoz és zuhanyzáshoz használjunk olyan kozmetikai termékeket, melyekben kíméletes tenzidek /cukor- tenzidek / a detergensek.

Az arcunk érzékeny bőrének a tisztítását se vegyük félvállról, hiszen számos bőrelváltozás, bőrszárazság, dermatitisz, ekcéma is mind a nem megfelelő termékek használata fokozhat.

A smink lemosásakor fontos az olajos, szilikonos alapozók, púderek és mindennemű festékek kíméletes, de alapos eltávolítása a bőrfelszínéről, hogy makulátlan tiszta és hidratált legyen az, így optimális életteret biztosítva a jó baktériumok számára.

Erősítsük ezt a hasznos élő kultúrát fermentált kozmetikumokkal, növényi kivonatokkal, hiszen az esztétikán túl azt se felejtsük el, hogy a gyulladt, sérült bőrfelszín szabad utat biztosít a betolakodók számára, tovább rontva a helyzetet.

Csomagajánlatunk a következő kozmetikumokat tartalmazza:

Szép Napot Kívánok

Jeney Noémi

PANDHY’S oktató, CIDESCO diplomás kozmetikus

Webshopunkban mindenre találsz megoldást, sőt több termék közül is választhatsz, ami Neked a legmegfelelőbb.

Nézz körül a képre kattintva!