Hisszük, hogy ma már egy felelősségteljesen gondolkozó vállalat életében központi szerepet tölt be a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés biztosítása, a hétköznapi működésében és a hosszú távú stratégiában egyaránt.

A karbonlábnyom a teljes üvegházhatású gázok kibocsátásának mértéke, mely egy tevékenység végzése során közvetlenül vagy közvetve keletkezik.

Kiemelten fókuszálunk a fenntarthatóság szempontjaira

  • Természetbarát nyomtatás
  • Környezettudatos fejlesztések
  • Zöld alapanyagok választása
  • Tanúsított erdőgazdaságból származó FSC alapanyagok

A jövőben termékeink kivétel nélkül új “zöld” nyomdaipari partnerünknél készülnek (a logó megtalálható lesz az dobozokon), ahol alapos figyelmet szánnak ezen filozófia és környezettudatosság betartására. Partnerünk a saját működését is semlegesíti – ugyanakkor az ügyfelei megbízásait is karbonsemlegesen végzi el, vagyis nyomdai munkálataikkal az ügyfeleik CO2-kibocsátást nem növelik.

  • Növényi olaj bázisú festék
  • Vegyszer- és alkoholmentes megoldások
  • Auditált karbonsemleges gyártás

FSC tanúsítvány

Az FSC (Forest Stewardship Council – Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) a faanyag eredetét nyomon követő felügyeleti lánc, amely végig kíséri a fa útját az erdőtől a papírgyártáson át egészen a késztermékig, felölelve a gyártás összes lépését. Azért beszélünk láncról, mert ahhoz hogy a végtermék FSC minősítettként forgalomba kerülhessen, ahhoz a gyártási folyamat valamennyi az alapanyagot legálisan birtokló szereplőjének FSC minősítettnek kell lennie.

A minősítés garantálja, hogy az adott termék olyan erdőgazdaságból származik, ahol a kitermelés és az erdő újratelepítése során figyelembe veszik a biodiverzitást (az élővilág sokféleségét) és az ökológiai egyensúly fenntartását.

Reméljük hamarosan több cég, márka követi a környezettudatos működés filozófiáját.