PANDHY’S™ POST #117 – November, az arcolajok hónapja

Kedves Szépségtündérek!

Bár vitathatatlanul hosszú, napsütötte volt az ősz, azért a novemberrel megérkeztek a nyirkos, ködös reggelek, és a rövid nappalok.

A hosszú, sötét délutánok, esték kiválóan alkalmasak arra, hogy egy meleg plédbe burkolózva, egy finom tea társaságában picit befelé forduljunk, rendet rakjunk önmagunkban, elengedjük, ami már nem kell, hogy lelkünket is ünneplőbe öltöztetve készülhessünk majd a Szeretet ünnepére.

November tehát a befelé fordulás és az elengedés hónapja…és az ARCOLAJOKÉ!

Az őszi-téli bőrápolás csúcstermékei vitathatatlanul az értékes növényi olajokat és gyógynövény kivonatokat tartalmazó arcolajok.

Az hidegebb idők beköszöntével nem csak a ruhatárunk melegebb darabjaival kell alkalmazkodnunk, de a bőrünk is fokozottan igényli majd a törődést, hiszen az évszakok változása azt is jelentősen megviseli.

Minden elfogultság nélkül állíthatom, hogy a PANDHY’S™ tárházában csodálatos arcolajok várnak bennünket és vendégeinket bevetésre készen!

Most három kis csodát szeretnék kiemelni közülük:

Különösen ajánlott az arcbőr, nyak, dekoltázs és a szemkörnyék ápolására, ránctalanítására.

  • Az argán olaj serkenti az optimális bőrfunkciókat, biztosítja a megfelelő vízháztartást, lassítja a sejtek, a bőr öregedését, fokozza rugalmasságát.
  • A szőlőmag olaj feszesíti a bőrt, regenerálja a kollagén szövetek, gazdag forrása a különböző vitaminoknak és többszörösen telítetlen zsírsavaknak.
  • A gránátalma magjának olaja rendkívüli antioxidáns hatása miatt került elsősorban a keverékbe. A gránátalma olaj különleges, zsírsav-összetétele egyedülálló tápértéket és hidratálást biztosít a bőrnek hozzájárulva a rugalmasságának megőrzéséhez. Revitalizálja az öregedő bőrt, segítséget nyújt a ráncok ellen, serkenti a bőrregenerálódást és növeli a bőr rugalmasságát.
  • Az ylang-ylang olaj köztudottan antidepresszáns hatású. Az olaj felveszi a harcot a depresszióval, mivel jó hatással van testre és lélekre egyaránt. Visszaállítja a bőr nedvességtartalmát és hidratáltságát, valamint kiegyensúlyozza a faggyútermelést, így a bőr fiatalos, sima, friss és hidratált marad.

Tipp: Kis (6ml) pipettás kiszerelése könnyen értékesíthetővé teszi, pár csepp a szemráncokra, pár csepp a dekoltázsra lefekvés előtt késlelteti a ráncok kialakulását. Afrodiziákum! J

Intenzív táplálás a fáradt bőrnek. Illatmentes, férfiaknak is ajánlott termék.

  • A keverék alapját az E vitaminban gazdag búzacsíra olaj adja, ami értékes forrása egyéb nélkülözhetetlen vitaminoknak, valamint ásványi anyagoknak is, topikálisan alkalmazva serkenti a sejtanyagcserét, és a keringést.
  • A szőlőmag olaj feszesíti a bőrt, regenerálja a kollagén szövetek, gazdag forrása a különböző vitaminoknak és többszörösen telítetlen zsírsavaknak.
  • Az argán olaj serkenti az optimális bőrfunkciókat, biztosítja a megfelelő vízháztartást, lassítja a sejtek, a bőr öregedését, fokozza rugalmasságát.
  • Az avokádó olaj gazdag Omega-3 zsírsavban, illetve vitaminokban. Különösen sok benne az E-vitamin, amely gyulladáscsökkentő hatású, de tartalmaz A-, B-, C- és D-vitamint is.

Hidratálja és puhítja a bőrt, serkenti a kollagén termelést.

A benne található vitaminok ösztönzik a sejtek regenerációját, lassítja a bőr öregedését, a ráncok, a foltok kialakulását, mivel tele van antioxidánsokkal.

Tipp: Kis (6ml) pipettás kiszerelése könnyen értékesíthetővé teszi, arckrémbe, krémmaszkba cseppentve csodás feltöltődés, védelem a bőrnek.

Ahhoz, hogy bőrünk nap mint nap friss, egészséges és feszes legyen, a sejtjeinknek energiára van szükségük. Energia nélkül a sejtek nem tudnak regenerálódni, az anyagcseréjük lelassul, és a bőr nem képes kollagén rostokat termelni.

A CosMix EnergyBooster olyan, mint egy elem a sejt számára. Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően segíti az energiatermelést az által, hogy támogatja a testünk harcát a reaktív oxigéngyökökkel szemben.

A formula növeli az irharéteg kollagén sűrűségét, revitalizálja a bőrt, csökkenti a fakó arcszínt és a szem alatti sötét karikákat.

  • A repceolaj gyorsan felszívódik a bőrbe, és puhává teszi azt. Könnyű olaj, magas lenolajsav-tartalma védi a bőr egészségét. Emellett magas E-vitamin-tartalmának köszönhetően lassítja a bőr öregedését és a ráncok kialakulását.
  • A Bazsamos Szuhar olajat nemcsak különféle sebek kezelésére, hanem az élettelen, öregedő bőrre is kiválóan lehet használni. Javítja az arc tónusait, illetve bőrfeszesítő és összehúzó hatása is van. Csodás hatású ráncosodásra hajlamos, érett és rugalmatlan arcbőrre.
  • A Hemi-szkvalén az emberi bőrben, a bőr által termelt faggyúban is megtalálható természetes anyag. Egy kitűnő, könnyű – és organikus – hidratáló. Nem-komedogén, és segít a folyamatos nedvességvesztésnek gátat szabni – így a bőr rugalmassága, puhasága megmarad.

Tipp: A boostereket önmagukban is lehet használni, vagy más szérumokkal, maszkkal vagy krémmel összekeverve is. Közvetlenül a bőrön alkalmazva tegyünk 1 vagy 2 pumpányi boostert a tenyerünkbe, melegítsük azt néhány másodpercig majd gyengéden nyomjuk a tenyereket a bőrre, a kezek melege segíti a készítmény jobb és gyorsabb felszívódását. Ha más formulával keverve használjuk, a Boosterből 1 pumpányit keverjünk össze a CosMix krémmaszkkal vagy krémmel. Felhordás előtt addig keverjük, amíg egyenletes állagú nem lesz.

Így használd az arcolajat:

  1. Tisztítsd meg alaposan bőröd
  2. Permetezz rá virágvizet/tonikot
  3. Ha száraz bőrű vagy, csodás ötlet kedvenc hidratálódat vagy szérumodat pár csepp növényi olajjal megbolondítani. Látni fogod, sőt érezni, milyen a különbség! Vagy ha az szimpatikusabb, a lemosást, tonizálást követő, de még a hidratálást megelőző lépésként pár cseppet csak úgy, önmagában is eloszlathatsz a bőrödön. Sőt vannak, akiknek az válik be, hogy a hidratáló krém után tesznek csak egy cseppet a száraz területekre.

Talán ennyiből is látható: nincs egy bevált recept arra, hogyan kell az arcolajakat használni. Csak egy valamire érdemes figyelni: mindenképp enyhén nedves bőrfelületen oszlasd el és használd napi rutinként, hogy megadd a bőrödnek a megfelelő táplálást, hidratálást és csodásan tündökölj ebben a néha borongós novemberben!

Szeretettel,

Melinda

Webshopunkban mindenre találsz megoldást, sőt több termék közül is választhatsz, ami Neked a legmegfelelőbb.

Nézz körül a képre kattintva!