PANDHY’S™ POST #108 – Az érintés művészete – avagy a kozmetikai masszázs

Nagyon szeretem a masszázst de sajnos nagyon keveset lehet részem benne.

Gondolhatják sokan, hogy milyen jó helyzetben vagyok, hogy az irodánk mellett a szalon és csak befekszem amikor kedvem támad. Sajnos nem így van…

Kedvem az sokszor támad, de az idő az mindig közbeszól… úgyhogy marad a vágyakozás és a gondolati sík. Kigondolni valami újat szintén izgalmas, mert néha magamon is érzem, de átélni az más.

Meggyőződésem, hogy masszírozni csak az tud igazán jól, aki szereti az embertársait, hiszen az érintésben minden benne van. A szeretet, a tolerancia, a gátlás, az izgalom és a közöny is.

Tudom a hétköznapok fásulttá tehetnek, ezért is van szükségünk az állandó megújulásra, ami valljuk meg őszintén nem mindig egyszerű. A tanfolyamokon, ahol elsajátíthatóak a különböző masszázs technikák, pénzbe és időbe kerülnek. És hát valljuk be, mindig az utóbbival állunk rosszabbul.

Az is tény, hogy a vendégeink nagy része a masszázst szereti a legjobban és ezért tér vissza hozzánk időről időre.

Az érintésünknek komplex hatása van, hiszen a legnagyobb szervünkkel, a bőrrel kommunikálunk. A receptorok érzékelik a tapintást, nyomást, a hideget-meleget, a fájdalmat és üzenetet küldenek az agyunknak, majd az információ alapján valamit kellemesnek, jónak vagy kellemetlennek, esetleg fájdalmasnak érzünk.

Az érzetünkre az izomzat is reagál, amitől vagy ellazul, vagy összehúzódik, megfeszül. Valóságos csodát tehetünk a kezeinkkel amikor masszírozunk, nem véletlen az ókori mondás, hogy az egészség megőrzéséhez masszázsra és illatos fürdőre van szükség. Mindkettő a birtokunkban van, csak tudnunk kell élni vele.

Amikor már kifogytatok a masszázs variációkból, javaslom, próbáljátok ki, hogy más textúrával dolgoztok. A PANDHY’S™ Masszázscukor különösen érdekes élményt ad, de aki idegenkedik a ragacsosságától az engedje szabadjára fantáziáját a CosMix kozmetikumok által. Lehetőség van „vizesebben” vagy „olajosabban”, illatosan vagy natúran masszíroznunk, más-más élményt adva minden alkalommal. Ebben az esetben valóban igaz, hogy a változatosság gyönyörködtet és hűtlenség nélkül!

Ezektől az apró trükköktől is válhattok művészekké a magatok és a vendégeitek örömére egyaránt.

Kívánok nagyon szép hosszú hétvégét, jó pihenést szeretettel:

Noémi