PANDHY’S™ POST #107 – Ráncfelvarrás

Bár elég hangzatos, de némileg félrevezető a cím, úgyhogy mindjárt pontosítok is; nem plasztikai sebészeti eljárásról lesz szó a következőkben.

A ráncfelvarrás jelen esetben a PANDHY’S™ paletta nagy „öregjeit”, azaz az ACV-t, a Rathanyt, a Lylit, a SweetCare és HydroBase krémeket érintő átformulálást jelenti. Ezek a készítmények már 15 évesek, ami kozmetikumok esetében szép kornak számít, ilyenkor már célszerű egy kis fiatalítás, modernizálás.

Így hát – sok egyéb mellett – az ősz meghozza majd a megújult PANDHY’S™ krémeket.

Nem kell persze megijedni, az alap összetétel és a hatóanyagok nem változnak, erre nem is volna semmi okunk, mert nagyon átgondolt és kiváló hatásmechanizmusú készítményekről van szó, amiket úgy a szakmai közönség, mint a lakossági felhasználók, szeretnek, ismernek, elismernek és természetesen továbbra is elvárnak.

Ami változik a fenti termékekben az tulajdonképpen a tartósításuk. Ahogy azt Önök közül biztosan nagyon sokan tudják, a PANDHY’S™ készítményeket elsődlegesen ezüst kolloiddal tartósítottuk.  Az ezüst kolloid hitem szerint egyike a legkiválóbb, multifunkcionális anyagoknak, ami nemcsak egy sokrétű bőrápoló szer, de egy szélesspektrumú konzerváló szer is. Az én szememben az egyetlen hibája a fényérzékenysége, ami valójában csak esztétikai kérdés.

A közelmúltban viszont a „szájára vette” az ezüst kolloidot az európai unió illetékes bizottsága és ez sok jót nem jelenthet. Az orálisan alkalmazandó szerekből már száműzték is az anyagot, és szó van arról, hogy a topikális készítményeknél is szigorítják a használatát, bár erre nézve még csak folyosói pletykák vannak, de úgy gondoltam, hogy ha már ez a dolog benne van a levegőben, akkor ne érjen minket készületlenül az esetleges módosítás a szabályzatban.

Elgondolkodtunk tehát, hogy mit is tehetnénk a teljes megfelelés érdekében. Azt tudtam biztosan, hogy az ezüstről, mint anyagról nem vagyok hajlandó lemondani, és azt teljesen elhagyni a termékeimből.

Szerencsére nem is kell, mert megtaláltuk magunknak az ezüst citrátot, ami olyan kiváló anyag, hogy még ECOCERT és COSMOS minősítése is van 😊 Nem beszélve az antimikrobiális és bőrkondicionáló hatásáról.

A hosszú eltarthatóság és a biztonságos stabilitás érdekében a készítményeink tartósítására az ezüst citrát mellett egy másik anyagot is használunk, ami egy új generációs konzerválószer, ötletes megoldással – a  gluconolactone és a Nátrium-benzoát – szinergiáján alapuló, szélesspektrumú tartósító és attraktív bőrkondicionáló hatással, meg persze ECOCERT, COSMOS, NATRUE és Soil Association minősítéssel.

Szóval megint lépünk egyet előre, úgy hiszem, hogy a méltán népszerű és közkedvelt krémeink még jobbak, még korszerűbbek lesznek.

Ajánlom tehát őket mindannyiuk kegyeibe, fogadják őket szeretettel és remélem megújult formájukban is az Önök legnagyobb megelégedésére szolgálnak majd!

Ha bármi kérdésük, vagy észrevételük van ebben a témában, vagy másban, most is, mint mindig, szívesen állok rendelkezésre.

Kívánok mindenkinek kellemes és pihentető hétvégét, még ha most ez egy kicsit rövid is lesz!

Üdvözlettel;

Borbíró Gertrud