PANDHY’S™ POST #104 – Szépítő alvás

Aludni, mélyen, rossz álmok nélkül csodálatos dolog. Pihenten ébredni nemcsak kellemes érzés, hanem aznapra inspiráló is.

Sajnos, sokunknak csak ritkán adatik meg ez az élmény, aminek természetesnek kellene lenni a hét minden napján. A sok utazás a jet-leg, a stressz, a túlterheltség mind olyan tényező amelyek megnehezítik az elalvást, és annak minőségét is rontják.

Az alvászavar mára globális problémává nőtte ki magát, hiszen a világ népességének közel felét érinti az élet valamelyik szakaszában, azonban sajnos csak nagyon kevesen ismerik fel a problémát, és foglalkoznak a kezelésével. Pedig nemcsak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is érinti ez az egészségügyi probléma.

Hallottatok már az alvás világnapjáról?  Az ötlet az Egyesült Államokból indult, de idén már több mint 50 országban tartják meg ezt a napot, és orvosok, kutatók, gyógyítók és civil szervezetek fognak össze, hogy rámutassanak az alvászavarok veszélyeire és aktualitására, hiszen a kialvatlanság napjainkra már népegészségügyi problémává nőtte ki magát. Magyarország 2009-ben csatlakozott a mozgalomhoz, 2015-ben a szlogenje: „When sleep is sound, health and happiness abound”, ami körülbelül annyit tesz, mint „a pihentető mély alvás gyümölcse egészség és boldogság.”

Hozzátenném, hogy ezeken felül a szépség is, hiszen a bőrünk önregenerációs folyamatai 23-04 óráig a legaktívabbak. Ilyenkor a kollagéntermelés felerősödik, a káros szabadgyökök elpusztulnak a sejtkárosodások javulnak.  Azt is jó ha tudjuk, hogy ezt a folyamatot megtámogathatjuk a COSMIX Night Booster-vel, amelyben a csodatölcsér virág, az örökzöld mamutfenyő, a szőlővirág és a napraforgómag aktív hatóanyagai támogatják ezt a biokémiai folyamatot.

Még egyszer emlékeztetőül:   túlhajszolt, rohanó életritmusunknak (felborult bioritmus, elektronikai eszközök túlzott mértékű használata, stimulánsok – koffein, nikotin – túlfogyasztása, nagyfokú és tartós stressz) köszönhetjük az egészségünk romlását és bőrünk idő előtti öregedését is. Night Boosterünk mellé javaslom még az elektronikai eszközök által kibocsájtott kék fény okozta károsodást kivédendő PANDHY’S™ SpayOnShield-ünket, melyet a nappali smink fölé is könnyedén egy mozdulattal felvihető, de természetesen smink nélkül, önmagában is használható. Gyulladáscsökkentő hatása sem elhanyagolható, ezen felül rabul ejtő damaszkuszi rózsa illatba burkol.

A könnyebb elalváshoz javaslom, hogy a hálószobánkba ne legyen TV, laptop, mobiltelefon, viszont szellőztessük ki lefekvés előtt, hagyjuk kint a napi gondokat,  igyunk meg egy kis csésze PANDHY’S™ Levendula BeauTEA-t, olvassunk egy pár oldalt a kedvenc könyvünkből…és szép álmokat kedves Olvasó!

PANDHY’S™ szépségterapeuták, mi mikor csináljunk egy alvás napot, amikor mindannyian levendula teával és Night Boosterrel megyünk az ágyba? Várom a javaslatokat és akkor küldöm a részletes rituálét hozzá!

Addig is szép napot és éjszakákat kívánok szeretettel: Noémi

Webshopunkban mindenre találsz megoldást, sőt több termék közül is választhatsz, ami Neked a legmegfelelőbb.

Nézz körül a képre kattintva!