PANDHY’S™ POST #96 – Miért együnk zsírokat, olajokat

Miért együnk zsírokat, olajokat

Egyre több dologtól félünk, okkal és ok nélkül. Nem merünk napra menni, mert rettegünk a bőrráktól, az öregedéstől, nem merünk zsíros ételeket enni, mert félünk az elhízástól és nem eszünk tojást sem, mert magas lesz a koleszterin szintünk. Pedig mértékkel és ésszel mindezekre szüksége van a szervezetünknek, a bőrünknek, hogy rendeltetés szerint működhessen.

Itt most az esszenciális zsírsavak fontosságára hívnám fel a figyelmeteket, melyek nélkülözhetetlenek sejtjeink számára.

  •  Fontos szerepet játszanak az immun, az ér és az idegrendszer működésében
  •  Szervezet nem képes előállítani, táplálék útján kell biztosítani
  •  Omega 3, 6 a legismertebbek, eredeti nevük F vitamin
  •  Arányuk rendkívül fontos
  •  Szabályozzák a prosztaglandiolok szintjét, melyek fontos szerepet töltenek be a szív és érrendszer, az immun és idegrendszer működésében
  •  Elősegítik a sejten belüli anyagcsere folyamatot
  •   Javítják a sejtek közötti kommunikációt

Növényi olajok például a repce, a len, a mogyoró, a dió, illetve állati eredetű a tengeri hal.

Az ideg és az immunrendszerünk nem megfelelő működése kihat a bőrünk állapotára is, ami a kellemetlen érzésen túl esztétikai probléma és idő előtti bőröregedéshez is vezet.

Ezért is hívnám fel ismételten figyelmeteket a CosMix aktív hatóanyagos dobozaira, melyek igazán különleges antioxidánsokat és esszenciális zsírsavakat rejtenek, megelőzésre, normalizálásra, gyulladás csökkentésre és bőrfiatalításra egyaránt. Igazi unikum az Inka Omega olajunk, ami tökéletes arányban tartalmazza a különféle Omegákat.

Nyílt napjainkon közelebbről is megismerkedhettek a CosMix varázslatos világával, ahol lehetőséget kaptok saját kozmetikai termék készítésére és kipróbálására.

Figyeljétek az oldalunkat, ahol a dátumokat megadjuk! Várlak benneteket szeretettel és addig egyetek és kenjetek esszenciális olajakat!