PANDHY’S™ POST #94 – 2019-es Smink trend az ásványi sminkek tükrében

Sziasztok,

A smink világa, csakúgy mint  mai felgyorsult világunk, állandó változásban van. Én immár 24 éve élek a kozmetika és a sminkek színes világában, de a mai napig folyamatosan tanulok, gyakorlok és képzem magam. Azt látom és tapasztalom, hogy nincs megállás, szinte fél éve alatt alakulnak a trendek , jönnek és mennek a szín és vonalvezetés technikák és nincs más dolgunk, mint figyelni, tanulni és lépésben maradni a divattal.

Mint gyakorló sminkmester és kozmetikus úgy gondolom, hogy a kozmetika és a sminkelés világa is teljes átalakuláson megy át, ahol a modern trendek, sokszínű sminkelési technikák karöltve járnak a természetes ásványi anyagokból készült kozmetikumokkal és az egészséges életet élni akaró –tudatos vendégekkel. „Hogy mit jelent ez a hétköznapokban?” – Számomra ez azt jelenti, hogy egyre több olyan vendéggel és ismert emberrel találkozom, akiknek az a kérése, hogy olyan sminket készítsek ami nagyon divatos és üde, de olyan anyagokat használjak, ami egészséges és természetes hatást ad. Egyre több az egészségtudatos vendég, ami szerintem nagyon jó hír, mert azt jelzi, hogy a vendégek is egyre jobban informáltabbak és már tudják, mi a különbség „smink és smink” között és egyre inkább a minőség irányába fordul át a mérleg. Ennek köszönhetően az ásványi sminkek a virágkorukat élik, mert bőrünk védelme egyre jobban teret hódít. Ezt a smink trendek is követik, ennek eredményeképpen a divatos sminkek elkészítéséhez ma már töklétesek az ásványi anyagokból készült, bőrbarát, egészséges kozmetikumok. Korábban 5-8 évvel ezelőtt ez még sokkal nehézkesebb volt, mivel a kifutó sminkek világában az erőteljes és vastag alapozás volt divatos, amit sok esetben csak mesterséges anyagokból készült professzionális anyagokkal lehetett elérni.

Viszont ahogy már utaltam rá, napjainkban már cél a sminkek egyedisége mellett az egészséges bőr és természetesség hatása is.

Egyre több a professzionális sminkek világában is az ásványi anyagokból készült sminkek használata. Jelenleg több mint 4300 ásványfaj ismeretes a Földön. A jó minőségű ásványi smink,- por állagú, természetes ásványokból és pigmentekből álló, szintetikus összetevőktől mentes termékeket jelent. Az ilyen sminkek nem tartalmaznak illatanyagokat, kötőanyagot, mesterséges színezéket és tartósítószert sem. Sajnos sok márka jogtalanul használja az ásványi smink feliratot, hogy könnyebben tudja eladni a termékeit. Úgy gondolom, mindig érdemes utánanézni minden új termékcsaládnak mielőtt kipróbáljuk. Ásványi sminkek és kozmetikumok tekintetében én mindenkinek szívből ajánlom a PANDHY’S™ márka sminktermékeit (Bővebben: ITT) .

A PANDHY’S™ egy olyan magas minőségű termékcsalád, amely minden területén kiemelkedő eredményt ért el , hosszú évek óta csúcsminőséget és referenciát képvisel. Sminktermékei teljesen allergiamentesek, szépen fednek és nagyon természetes hatást adnak egész napra is. A legtöbb vendég számára az alapozás a lényeg, amivel teljesen egyetértek, pont ezért gondolom úgy, hogy az alapozásnál a legfontosabb a jó minőségű alapozó választás, hiszen ez az anyag nagy felületre, /az egész arcra/kerül fel- tehát alapozásra én mindenféleképpen ásványi sminket és alapozót javaslok mindenkinek. Ez teljesen egységben van az idei 2019-es smink divattal is, mert az idei évben a finom természetes kicsi fénylő bőr a „trend”, amihez tökéletesen megfelelnek a PANDHY’S™ ásványi porokból készült alapozók.

A 2019-es tavaszi nyári smink divat főbb pontjait összegyűjtöttem, bízva abban, hogy ezzel ötleteket tudok adni ahhoz, hogy ebben az évben sok-sok vendégnek tudjuk megmutatni, hogy legyenek még szebbek, ha randira, szülinapra, bulira vagy fesztiválra készülnek.

Mindenkinek sok sikert kívánok az idei évhez és nyári hónapok sminkjeihez! 10 pontban foglaltam össze, mivel lehetünk naprakészek és nagyon divatosak idén nyáron! Szerencsére, az idei smink trend nagyon sokszínű, így bízom benne mindenki megtalálja benne a számára tökéletes ötleteket!

Tavasz-nyár Smink Divat

  1. Finom selyemfényű, csillogó bőr, természetes bőrszín, vékony alapozás
  2. Csillogó szaténporok a szemen és csillogó ajak
  3. Természetes- nude smink-láthatatlan finomság és árnyalatok
  4. Füstős szem, fekete ceruzával, fekete, vagy barna árnyékolás
  5. Ennek az évnek a divat színe a korall tónus, mind szemhéjon, pirosítóban, de száj színben is
  6. Ha alkalmi sminket készítünk, az erős metálos színek divatosak: ezüst, arany, smaragdzöld, topáz kék, lila
  7. Továbbra is hódítanak az arcon a „Highlighter” fények
  8. Örök klasszikus a piros rúzs, főleg alkalmakra és bulikra
  9. A Fesztiválozó fiatalok nagy kedvence, ha köveket strasszokat ragasztunk az arcra, főleg a szem körül
  10. Nagy divat az erőteljes intenzív spirálozás, több rétegben is, a szemen legyen a hangsúly idén nyáron!

Schlovicskó Katalin –kozmetikus, sminkmester

www.schlovicsokatamakeup.hu