PANDHY’S™ POST #69 – Kismamák bőrápolása

Múlt hétvégén egy kiállításon volt szerencsém több kismamával is találkozni. Az előadások alatt sok, viszonylag drága terméket próbáltak nekik eladni, de a bőrápolás fontossága ki sem emelve.

Manapság már az internetnek köszönhetően egyre több nő odafigyel magára, de sajnos túlzásba esnek. Nem könnyű kiszűrni a haszontalan információt az interneten, pláne nehéz ellavírozni a fogyasztói társadalom világában. A várandós kismamák a legnagyobb célpont ezeknek a cégeknek, hiszen bármit megadnának a kis csöppségek egészségéért.

A várandósság alatt a női test átalakul, a szövetek lazábbak lesznek. A kozmetikumokból, a bőrön keresztül felszívódó anyagok kis része bekerülhet a vérkeringésbe, éppen ezért ilyenkor még fontosabb körültekintően megválasztanunk testápoló termékeinket, hogy a lehető legtermészetesebb kozmetikumokkal ápoljuk bőrünket.

A hormonok hatására említett gyönyörű bőrkép és haj nem minden kismamát érint, sőt! A legtöbben szenvednek ilyenkor acnétól, zsíros bőrtől vagy éppen ellenkezőleg szinte érthetetlen száraz, viszkető bőrtől a test több pontján is. A rettegett májfolt, és a megjelenő terhességi csíkokról nem is beszélve.

A legtöbb ilyen bőrelváltozás akarva, akaratlanul is előjön, ennek genetikai okai vannak, de a megelőzésben és megfelelő otthoni bőrápolással enyhíteni tudjuk a tüneteket.

Az első számú szabály a hidratálás!

A kismamáknak nem csak elengedhetetlen a megfelelő vízfogyasztás – még több mint előtte bármikor, de kívülről a bőr hidratálásával sok kellemetlen tünetet megelőzhetünk.

  • Bőr tisztítása:

Tájékoztassuk vendégeinket, hogy a szappanok és mindenféle illatosított tusfürdők kiszáríthatják a bőrt, vagy váratlanul elkezdheti irritálni. A PANDHY’STM SigmaLine Mosakodóhab cukortenzides tisztítója, kíméletesen tisztít és nem tartalmaz semmiféle extra illatanyagot. Kiváló mosakodószer a mamának és a babának is.

  • Bőr ápolása:

Májfoltok kialakulása terhesség alatt igen gyakori és az is, hogy idővel el is múlhat. Addig is sok nőt kellemetlenül érinthet, ezért a legjobb, ha megelőzzük. A legfontosabb, hogy ez nem az az időszak, amikor a legbarnábbnak kell lennünk. Ha lehet, kerüljük az erős napsugárzást, és a szoláriumot. Ha azonban még is nyaralni indulnának, akkor mindenképpen fizikai napozószert, a PANDHY’STM SunDUO-t ajánljuk, hogy megvédjük az anyát és a babát a káros kémiai filterektől.

Az acnetól szenvedő kismamáknak a PANDHY’STM Miraculum esszenciális olajkeveréket ajánlhatjuk. A benne lévő levendula olaj nem csak gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, baktériumölő hatású, de hámosít, gógyítja, nyugtatja a bőrt.

Gyakori a hihetetlenül erős viszketés, bőrszárasság. Hívjuk fel a figyelmet a test ápolásának fontosságára, sokan csak az arcbőrükre fordítanak figyelmet. Ajánljunk természetes és tiszta kozmetikumokat, olajokat. A leggazdagabb olajok közé tartozik pl. a shea vaj és a tiszta kókuszolaj. Fontos, hogy reggel és este is használják.

A PANDHY’STM Pure COCO masszázsolaj és a TDTM PureBase Virgin Coconut olaj az a két kókuszolaj, amelyet én is bátran merek ajánlani. Tiszta, organikus, szűz kókuszolajok, amelyek a kókuszdió friss húsából, mechanikus úton kinyert, gazdag, természetes kókuszillatú olajok.

A PANDHY’STM Sheavaj alapú  INDULGENCE Masszázsvaj is kiváló éjszakai bőrápolója lehet a pocaknak. A shea vaj hatékony hidratáló, mivel rengeteg olyan zsírsavat tartalmaz, ami szükséges ahhoz, hogy bőrünk megtartsa nedvességtartalmát és rugalmasságát.

A TDTM PureBase  Apricat Kernel Oil (Sárgabarackmag olaj) is egy hihetetlenül könnyű, de mégis gazadag A,C és E vitaminban, telítetlen zsírsavakban és linolénsavban. Szintén könnyen felszívódik, ezért alkalmas a mindennapi bőrápoláshoz, illetve a már megszületett babát is lehet vele gondtalanul masszírozni.

Ráadásként mutassunk a kismamáknak néhány simító masszázsmozdulatot, amivel a pocakjukat kenhetik és közben játék a magzatnak is.

Nekünk, a szépségszakma elhivatott terapeutáinak nagy szerepünk van a szépség és az egészség megőrzésében. Bármilyen elváltozást hamar felismerhetünk, ráadásul vendégeink nagy bizalommal fordulnak hozzánk. Ez egy kulcspozíció, használjuk ki, tájékoztassunk és segítsünk bátran a leendő anyukáknak!

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Papp Renáta

Webshopunkban mindenre találsz megoldást, sőt több termék közül is választhatsz, ami Neked a legmegfelelőbb.

Nézz körül a képre kattintva!