PANDHY’S™ POST #65 – HAJ(RÁ) VIO!

Hónapról-hónapra mindig elgondolkodom, hogy miről is írjak, mi érdekelheti az olvasókat, milyen témával segíthetjük esetleg a partnereink munkáját a saját vevőikkel, vendégeikkel való kommunikációjukat, stb. Könnyebb lenne, ha volnának visszajelzések, esetleg kérdések, vagy téma-ötletek. Ezek híján azonban csak arról tudok írni, ami éppen engem foglalkoztat aktuálisan.

Így hát most a haj és fejbőrápolást választottam témának, ugyanis az egyike az éppen labor-fázisban lévő termékeimnek éppen ezek kezelését célozza, és ennek kapcsán már jóideje és jó mélyen el vagyok merülve a témában.

Másik apropóban pedig itt van a témához az új 6:1 elektro-kozmetikai berendezésünk, aminek egyebek mellett a nagyfrekvenciás „varázs” eszköz, azaz a VIO is tartozéka, ami már régóta használt és jól bevált eszköze a hajasfejbőr kezelésének is.

Kifejezetten javallott és hatékony seborrheás, korpás és zsíros fejbőr, valamint hajhullás kezelésére.

A működési elve jól ismert; hatására az erek kitágulnak, javul a bőr lokális vérellátása, fokozódik a sejtek tápanyagellátása, ezáltal a bőrregeneráció. A bőrfelszínen keletkező ózon (O3) fertőtlenít, pórusösszehúzó hatású, csökkenti a faggyúmirigyek működését, orvosolva a zsíros fejbőr problémát.

Kúraszerűen alkalmazva jelentősen javítja a fejbőr általános állapotát. A kezelés során közvetlen áramhatás éri a bőrt, ami fizikai, kémiai ingereket vált ki abból, ami eredményezi a már említett fokozott vérellátást és sejtanyagcserét, valamint revitalizálja az „alvó” hajhagymákat, ami hatékony eszközévé teszi a hajhullás kezelésének, illetve serkenti a hajnövekedést is.

Az üvegelektródák útján a fejbőrre kerülő oxigén molekulák elősegítik a fejbőr elhalt setjeinek a leválását, aminek következtében a különféle fejbőrápoló és tápláló szerek penetrációja is lényegesen javul, hatásuk pedig fokozódik.

Ha már szóba került a hajhullás, talán érdemes megemlíteni, hogy a ez a probléma nem csak genetika! Nem vitatható természetesen a genetika szerepe, de jó ismerni azt a 8 külső tényezőt, amely jelentősen közrejátszik a hajvesztésben és amelyekre, ha következenes odafigyelünk, akkor kontrollálhatjuk és valamelyest lassíthatjuk a folyamatokat.

Ezek a tényezők pedig;

  1. GYENGE MINŐSÉGŰ HAJÁPOLÓ TERMÉKEK HASZNÁLATA – Figyeljünk az összetételre, a hajápoló készítmények különösen kitettek a különféle felhasználói elvárásoknak, úgymint; volumen növelés, selymes tapintás, kifésülhetőség, stb., amik eléréséhez a gyártóknak olyan vegyianyagokhoz kell nyúlnia, amik egyéb tekintetben kifejezetten rossz hatással vannak a fejbőrre és a hajra.
  2. STRESSZ– ez az a faktor, amit bármiről is legyen szó citálunk és hibáztatunk. Most sem ok nélkül, sajnos hatására felborul a szervezet kémiai egyensúlya és ez bizony a haj egészségének is árt.
  3. FORRÓ VÍZ– legyen bármilyen kellemes is egy jó forró zuhany, a forró víz sajnos sem a hajunknak, sem a bőrünknek nem használ, eltávolítja ugyanis a természetes olajakat a bőrről és hajról, kiszárítja a tüszőket.
  4. FORRÓ HAJSZÁRÍTÓ – A forró vízhez hasonlóan árt, gyengíti a tüszőket és ezáltal a hajszálakat.
  5. A VIZES HAJ KIKEFÉLÉSE– A frissen mosott haj érzékeny és kevésbé ellenálló. Biztosan sokan megfigyelték már, hogy amikor a vizes hajukat kibontják, akár kefével, akár fésüvel, akkor sokkal több haj távozik ennek hatására, mint amikor a száraz hajukat kefélik, vagy fésülik át. Nos ez éppen ezért van, érdemes tehát várni egy kicsit hajmosás után a kefével!
  6. SZOROS LÓFAROK – A túl szoros copf vagy konty rendszeresen viselése is gyengíti és töri a hajszálakat.
  7. GYÓGYSZEREK– Sajnos sok gyógyszernek a mellékhatása lehet a hajhullás, érdemes erre figyelni, és ha mód van rá az ilyen szereket mellőzni a terápiából.
  8. nem MEGFELELŐ TÁPLÁLKOZÁS– A vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben szegény táplálkozás is vezethet hajhulláshoz, illetve siettetheti a kopaszodás folyamatát. A hajunk egészsége szempontjából a teljesség igénye nélkül, például az Omega 3, a C, a B5 és az A vitaminok, a vas, a folsav és a béta karotin, ami nélkülözhetetlen.

Javaslom tehát, hogy vegyük kezelésbe a vendégeink fejbőrét is, lássuk el őket tanácsokkal és jó minőségű ápoló termékekkel, biztos siker és üzletnek sem rossz!

Kellemes hétvégét kívánok Mindenkinek!

Gertrud