PANDHY’S™ POST #58 – BARANGOLÁS A PANDHY’S™ ILLAT BIRODALOMBAN 1. RÉSZ

Régi álom vált valóra nem olyan rég, mikor is megjelent a PANDHY’S™ – CosMix palettán a SCENT SET család első tagja, mely az OPUS 1 nevet kapta. Óriási izgalom kísérte, hiszen ez az első olyan illatósító, melyek a krémeink és pakolásaink illatát adják, illetve adhatják, ha úgy kívánja a felhasználó. Hiszen nem mindenki szereti, ha a kozmetikuma szagtalan, sokan aszerint választanak, hogy a termék milyen illattal rendelkezik.

Az OPUS 1 rászolgál a nevére, azonnal tabul ejt. Kellemes, bársonyos, izgalmas… Visszafogott, ugyanakkor maradandó, igazán nőies karakter.

Mi is adja ezt az illatot?

A tonkabab, ami egy keleties fűszerjegy, a vanilia és a karamell keveréke, melanzs, dohány és kakaó illattal. Aromája ellazult, kiegyensúlyozott állapotot idéz, meleg, ínyenc árnyalattal. Ismerősnek tűnhet azok számára, akik használják a TD™ V’Vanish Line Body Srub-ot illetve Body Creme-t.

Az illatot adó tonka mellett megtalálható az alkotók között az édenmag, ami a gyömbérfélék családjába tartozó fűszer és gyógynövény. A bors, kardamon, és a gyömbér ízei keverednek benne, de egyikkel sem rokon. Vírus és penészgomba ellenes, intenzív sejt regeneráló hatással bír. A cupuaca vaj, ami antioxidáns és a viaszok királynője a karnauba viasz.

Különleges és egzotikus összetevők adják az Opus 1-t, amelyben az illóolaj kinyerése is érdekes módon történik.

Nézzük, milyen illóolaj kivonási módszereket ismerünk:

  • desztilláció – lepárlás
  • extrahálás – oldószeres kinyerés
  • sajtolás – pl. citrusfélék
  • enfleurage

 Az ún. enfleurage technika nem más, mint a virágok illóolaj tartalmának többnyire parfümkészítés céljából történõ kivonása, melynek hideg (enfleurage à froid) és meleg (enfleurage à chaud) formáját különböztetjük meg. A XIX. század során Dél-Franciaországban kifejlesztett módszerhez leginkább állati eredetû szagtalan zsiradékot, marhafaggyút vagy sertészsírt használnak, de a gondosan préselt, friss olívaolaj is alkalmas erre a célra.

 A három hónapig tartó hideg procedúra során 1-3 naponként friss virágszirmokat, alkalmanként egész virágokat hintenek a megfelelõ zsiradékkal bekent üveglemezekre, így a szirmokkal érintkezésbe kerülő zsír fokozatosan telítõdik a növényi illóolajokkal (enfleurage pomade). Következõ mozzanatként a zsírral borított üveglapok alkoholos átmosásával eltávolítják a zsírból az abban felhalmozódott olajos illatanyagokat, majd végül elpárologtatják az oldatból az alkoholt. (A visszamaradt zsírt általában szappanfõzésre használják fel.) Az ily módon kinyert tiszta virágolaj (essence absolue d‘enfleurage) extrém drága, literenkénti ára elérheti akár a 10-20 ezer eurót (2,5-5 millió forintot) is!

 A hideg technikával ellentétben a meleg eljárás jóval gyorsabb megoldást jelent. Elsõ lépésként a virágszirmokat összekeverik a zsírral, majd 60 Celsius fokra melegítik fel az elegyet. Minden melegítési ciklus során friss szirmokkal helyettesítik az elõzõ alkalommal elhasználtakat. A folyamat a hideg eljáráshoz hasonlóan a virágolaj alkoholos kivonásával zárul.

A PANDHY’S™ Opus 1 készítéséhez a illóolaj kinyerése ezzel a különleges enfleurage eljárással történik, az olajkompozíció hypoallergén, arckrémeknek és pakolásoknak is kölcsönözheti igazán elegáns illatát.

Ahogyan a nevében is benne van az, hogy a család első tagja, nem marad egyedül, lesznek még követői.

Addig is kívánom ismerjétek meg, használjátok a szalonban és javasoljátok mindenkinek, akik valami ínyencségre vágynak.

Élvezzétek a nyarat, mindenkinek jó pihenést kívánok szeretettel:

Noémi

 

Webshopunkban mindenre találsz megoldást, sőt több termék közül is választhatsz, ami Neked a legmegfelelőbb.

Nézz körül a képre kattintva!