PANDHY’S™ Post #4 – Minden egy almával kezdődött….

Amit az almáról tudni érdemes, vagyis…….Minden egy almával kezdődött….a_tudás_és_az_aé

 

Magáról a gyümölcsről kortól és műveltségi szinttől függetlenül mindenkinek más jut az eszébe, van, akinek a bibliai „bűnre csábító tiltott gyümölcs” valakinek Tell Vilmos esetleg New York, de előfordulhat, hogy egy vezető szoftverfejlesztő cég emblémájának képe ugrik be először.

 

NAPONTA EGY ALMA AZ ORVOST TÁVOL TARTJA.”

 

A fent említett mondást, gondolom, mindenki ismeri , de nézzünk utána miért is kell szeressük…

 

….többek között azért, mivel az alma számtalan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezzel hozzájárul az egészséges és védett szervezethez.

Sok olyan antioxidáns van benne, mint a flavonoidok, polifenolok és a C-vitamin, ami megvédi a szervezetet a káros baktériumokkal és vírusokkal szemben, továbbá ott a béta-karotin, amelynek rák- és koleszterol ellenes hatásai vannak.

Az alma kitűnő komplex B-vitaminok forrása, a thiamin, riboflavin és piridoxin.

Az alma egy quercetin nevű antioxidánst is tartalmaz, amely segít az oxigén szállításban, valamint arra serkenti az immunrendszert, hogy felépítse a szervezet természetes védőmechanizmusát.

Rostjai erősítik az immunrendszert, emellett kevesebb kalóriával töltik meg a gyomrot, így csökkentik a bevitt kalória mennyiségét, a teltség érzetét keltve, valamint hozzájárulva a szervezetben felgyülemlett zsír felhasználásához és a tökéletesebb bőrkép kialakításához.

 

Kozmetikailag, miért is jó, ha az bőrődre teszed!

 

Tudtad,hogy…..

…az alma magas C-vitamin tartalma világosít, magas a kollagén tartalma pedig azért felel, hogy a bőr hibátlan és fiatalos kinézetű puha és ragyogó maradjon?!

Fogyasztásával a szervezetünkbe kerülő aszkorbinsav fontos a megfelelő mennyiségű kollagén kialakulásában, így befolyásolva bőrünk vízmegkötőképességének fenntartását. C-vitamin hiánykor kevesebb kollagén termelődik, olyankor pedig megnyílhatnak a frissebb sebek és kisebesedhet a bőr. Egy nagyobb alma 10,3 milligramm C-vitamint tartalmaz, ami a napi kívánt C-vitamin bevitel 11-14%-val egyenlő.

Az alma nem csak hidratálja, de tisztítja is a bőrt, kiegyenlíti a bőr faggyútermelését és ezenkívül hámlasztóként is használható.

Kitűnő öregedésgátló házi pakolást készíthetünk belőle fakó megereszkedett bőrök esetén, ha egy lereszelt almát az arcunkra teszünk, majd 10-20 perc letelte után lemossuk, így nem csak a ráncainkat tüntethetjük el, de a bőrünk regenerálódni és tisztulni is fog.

Az alma UVB-védő részecskéket tartalmaz, amelyek extra védelmet biztosítanak a nap sugarai ellen. A gyümölccsel kiválóan kezelhetőek a napégések és megakadályozza a bőr hámlását. Csak keverjen össze egy teáskanál kukoricalisztet egy lereszelt almával. Vigye fel a bőrére a keveréket és hagyja fent, amíg át nem melegszik, majd hideg vízzel mossa le.

 

ACVHa meg szeretne szabadulni a pattanásoktól és szépséghibáktól arra is van több almás megoldás, mint például a PANDHY’S™ACV CURE almaecetes testápoló.

A fent említett ACV-t ajánlom mindennapi használatra az egész test ápolására, mivel megszünteti a bőrviszketést a bőrpírt és az esetleges allergiás reakciókat. Bátran használják a férfiak borotválkozás után a bőr nyugtatására és gyulladáscsökkentésre a szárító arcszesz helyett.

Valamint tudnunk kell, hogy kamaszkori bőrgyulladás és akne képződés esetén nappali krémként a bőrbe masszírozva csodákat tesz a bőrünkkel!

 

Az almaecet megtisztítja a pórusokat a kórokozóktól és a faggyútól, amelyek a pattanások kialakulásáért felelősek. Kiegyenlíti a bőr pH szintjét, így normalizálja a faggyútermelést. Ha egy vattakorongot almaecetbe márt és áttörli vele az arcát, így ugyanazt a hatást érheti el, mint bármilyen más bőrfeszesítővel, de még a pattanásait is kezelheti ezzel a módszerrel. Az alma kitűnően feszesíti a bőrt és élénkíti a vérkeringést a bőr felszínén. A nyers alma húsa és az almaecet a leghatásosabb ebben a tekintetben.

Ha almaszeleteket helyez a szeme alá, azzal eltüntetheti a szem alatti fekete karikákat vagy megszüntetheti a puffadt szemeket. Ha szeretné, összekeverhet 2 evőkanál almabor ecetet lereszelt krumplival. A keveréket vigye fel a puffadt szemekre és egy meleg kendővel takarja le. Hagyja fent 10-20 percig, majd meleg vízzel öblítse le.

 

…és ne feledkezzünk meg a az alma őssejtől sem!

 

Klinikai tisztaságú, biotechnológiával előállított, svájci alma őssejtet tartalmazó,  PhytoCellTec™ Malus Domestica – alma őssejt – hatóanyag bizonyítottan fokozza a bőr sejtjeinek aktivitását és vitalitását, beindítja a bőr őssejtjeinek önmegújító képességét. Elősegíti a bőr feszességének, rugalmasságának visszanyerését. Hatékonyan lassítja a sejtek és a bőr öregedési folyamatait, látványosan csökkenti a ráncok mélységét. Természetes acerola C-vitamin tartalma stimulálja a kollagéntermelést, antioxidáns és öregedésgátló hatású. Hatására a bőr eddig soha nem látott mértékben megfiatalodik, mivel új egészséges sejtek képződését indítja el.

 

Ha már az almáról beszéltünk és netán megenni lenne kedvünk, megtehetjük. Nyersen, párolva, édesen, bundázva, köretnek …vagy főfogásként például így!

 

Sertéskaraj almaborban pácolva, almás vöröskáposzta ágyon esetleg puha vöröshagymás édes almával tálalva…

 

Jó Étvágyat!

Szandi