PANDHY’S™ Post #3 – A TD™ Alun Stone dezodor – avagy a rettegett aluminium vegyület

A TD™ Alun Stone dezodor – avagy a rettegett aluminium vegyület

Életünk szerves része a testápolás, jó közérzetünk és megjelenésünk függ azoktól a termékektől, amelyek a fürdőszobánk polcain vagy a táskánk mélyén hordunk és használunk nap

deok

mint nap. A kedvenceinket nehezen cseréljük le (hacsak nem a barátnőnk javasol valami újat),  és bizton állíthatom, hogy mindegyikünk táskájában ott lapul egy deo. Illatos vagy mentes, lényeg hogy ne izzadjunk. Pedig ha jól belegondolunk, a verejtékezés egy fontos biokémiai folyamat. Természetesen nem mindegy, hogy a verejtékünk milyen szagú… A szagtalanítás érdekében született meg  a PANDHY’S™- COSMED francia laboratóriumában a TrueDelight™ Alun Stone dezodor. Hölgyeknek elbűvölő damaszkuszi rózsa, uraknak kesernyésen friss cédrus illattal. Összetevői garantálják a frissességet és a magabiztos, jó közérzetet egész nap.

Termékünk, ami nagy körültekintés és alapos szaktudás mellett látott napvilágot, a legújabb trendek figyelembe vételével készült. Nem tartalmaz olyan összetevőket, melyek használatától okkal vagy ok nélkül tartanunk kellene. Az egyik fontos alkotójára viszont bizonyára sokan érdeklődéssel felfigyeltek.

Mi is ez?

Potassum Alum, azaz alumínium kálium szulfát, amiről nem is gondolnánk, hogy nap mint nap találkozunk az étkező asztalunkon! Élelmiszeripari adalékanyag E 522 savanyúságot stabilizáló,  lisztekbe teszik mint csomósodást gátló, és elfogyasztjuk még a sajtokban is …

Tulajdonképpen ez az anyag a timsók közé tartozik és így már jobban megértjük miért került a dezodorunkba.

Íme egy kis tudás frissítés:

A timsó, egy természetes ásványi eredetű dezodor alap. Korlátozás nélkül használható a test bármely tájékán, arcon, lábakon és hónaljon egyaránt. Fehér, átlátszó, szagtalan, kristályos formában megjelenő só. Kőbányákban vagy felszíni ásványlelő helyekről származik. Nagy molekula méretük miatt nem tömítik el a verejték mirigyet és nem is gátolják meg azok működését (ezért nem izzadás gátlók, csak dezodorálók).

A Potassium Alum teljesen biztonságos, bőrrel érintkezve olyan oxidokat és hidroxidokat szabadít fel amelyek kémiailag stabil vegyületek, nem lépnek reakcióba a bőrrel, nem szabadítanak fel alumíniumot, nem oldódnak és nem szívódnak fel.

A Potassium Alum enyhe vérzéscsillapító, a bőr felszínen gátolja a verejtékben lévő kellemetlen szagú baktériumok szaporodását, de szó sincs arról, hogy megszüntetné, illetve meggátolná a normális párologtatást, a szervezet hő leadását és méreganyag kiválasztását a verejték által.

Ne felejtsétek el, a timsó azaz a Potassium Alum nem = az alumínium klorohidráttal és az alumínium cirkóniummal, amelyek izzadás gátlók alapanyagai. Ettől az alumínium vegyülettől nem kell rettegnünk!

 

Illatosan friss napokat kívánok Nektek,

Noémi