OLEO BOOSTEREK

Büszkén és örömmel, mutatjuk be a CosMix OleoBoosters termékcsaládot, a CosMix testreszabott-szépség koncepció új lakossági formuláit, amelyek elengedhetetlen elemi az Ön otthoni szépségápolásának.

A mai ember világutazó életmódja megköveteli az igényalapú bőrápolást, amely igazodik a hőmérsékletingadozáshoz, valamint a környezeti hatások változásához. A bőr optimális egészségének megőrzése érdekében talán soha nem volt ekkor szükség a testreszabott bőrápolásra, mint napjainkban.

CosMix OleoBoosters aktív formulákat úgy alkottuk meg, hogy eleget tegyenek az Ön bőre egyedi és időről-időre változó szükségleteinek, kiegészítve a CosMix nappali és éjszakai bőrápolási formulákat. A Boosterek segítségével magabiztosan és önfeledten játszhat a variációk határtalan tárházával és lehet a sajátmaga vegyésze.

… a boosterekről általában

A boosterek lényegében a kozmetikumok nagyagyúi, amelyekkel a bőr mindenkori igényeinek megfelelően a legtökéletesebb ápolóformulák hozhatók létre.

A koncepció a szépség megszemélyesítése iránti egyre növekvő igényre támaszkodik. A boosterekkel a kozmetikai ipar a perszonalizáció egy újabb, magasabb szintjére lép.

Az „idényszerűség” szintén szépségápolási hullámmá vált.  Az éghajlat változások okozta érzelmi és élettani váltások kezelésének igénye is újra-definiálja a szépségápolási szokásokat.

ENERGY Booster

…indikáció

Ahhoz, hogy bőrünk nap mint nap friss, egészséges és feszes legyen, a sejtjeinknek energiára van szükségük. Energia nélkül a sejtek nem tudnak regenerálódni, az anyagcseréjük lelassul, és a bőr nem képes kollagén rostokat termelni.

A test egyedi energiatermelő szerve, a mitokondrium, úgy működik, mint egy biológiai elem. Ahhoz, hogy a fáradtság jeleit minimalizálni tudjuk, a mitokondriumot védeni kell, azaz korlátozni kell a reaktív oxigéngyökök által okozott természetes teljesítménycsökkenést.

…hatás

A CosMix EnergyBooster olyan, mint egy elem a sejt számára. Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően segíti az energiatermelést az által, hogy támogatja a testünk harcát a reaktív oxigéngyökökkel szemben.

A formula növeli az irharéteg kollagén sűrűségét, revitalizálja a bőrt, csökkenti a fakó arcszínt és a szem alatti sötét karikákat.

SHIELD Booster

…indikáció

A bőr, különösen az arcbőr, állandó kapcsolatban van a külső környezettel, és belső tényezők is jelentősen hatnak rá, mint például az általános egészségi állapotunk és életmódunk.

A légszennyezettség, UV-kitettség, stressz, dohányzás csak néhány olyan tényező, amelyek növelhetik a szabadgyököket és korai öregedést okoznak, és sérülékenyebbé, érzékenyebbé teszik a bőrt.

A károsodás tünetei; a húzódó, kényelmetlen bőrérzés, ráncosodás, bőrpír, érdes bőrfelszín, fényételen, rugalmatlan bőr.

…hatás

A formula megerősíti a bőr barrier funkcióját, javítja a membrán fluiditást és a vízmegtartó képességet, valamint véd a szabadgyökök ellen. Magas antioxidáns tartalmánál fogva meggátolja a szabadgyökök okozta károkat, megőrizve a bőr fiatalos megjelenését. Az antioxidánsok ugyancsak csökkentik az UV fény által előidézett fénykárosodás nem kívánt hatásait, valamint a gyulladásos bőrreakciókat.

Továbbá javítja a bőrképet az által is, hogy eltávolítja a toxinokat és stimulálja a keringést, aminek köszönhetően javul a bőr tápanyagellátása. Javítja a rugalmasságot, feszesebbé és fiatalosabbá téve a bőrt.

CALM Booster

…indikáció

Az “inflamm’­aging” kifejezést egy öregedési jelenség leírására használják, amelyet krónikus gyulladás okoz.

Mindannyian ismerjük és felismerjük a gyulladás látható jeleit, amelyek a bőr felületén jelennek meg; a pirosság, a fertőzés, irritáció és kellemetlen bőrérzet formájában.

Sok esetben viszont a gyulladás nem látható. Minden bőrtípus – különösen a legyengült és öregedő bőr – gyulladásnak van kitéve akár alacsony intenzitáson is. Ez az alapgyulladás az, amely végsősoron kimeríti a test védekezőrendszerét, lerombolja a bőr kulcsfontosságú fiatalság-megőrző struktúrait, kollagén és elasztin degradációhoz, valamint a bőr védelmi funkciójának sérüléséhez vezet.

A tónustalan bőr, illetve a csökkent kollagén termelés szintén az inflamm’aging hatására alakulnak ki, mivel felborul az enzimek egyensúlya a bőrünk védő-rétegeiben.

Továbbá, a klímaváltozás, fűszeres ételek, alkohol, érzelmek vagy érzékenység is reaktívvá tehetik a bőrt, könnyen kipirosodhat és csípő-viszkető érzés alakulhat ki. Apró kitágult erek jelenhetnek meg.

…hatás

A parafatölgy gyökér és propoliszkivonatot tartalmazó formula nyugtatja és védi a bőrt, megakadályozza, illetve csökkenti a bőrpír kialakulását és az irritációt, visszaállítja és fenntartja a bőr általános egészségét és szépségét.

A Booster csillapítja a rozácea, a pikkelysömör, a mikrobás vagy krónikus ekcéma, a gennyes bőrbetegségek, gyulladások, valamint az égés tüneteit.

Védelmet nyújt a bőr sejtjeinek a fény- és az oxidatív stressz hatásaival szemben, és véd a különféle bakteriális fertőzések terjedése ellen.

BRIGHT Booster

…indikáció

Több tényező is hozzájárulhat a hiperpigmentáció kialakulásához; genetikai faktorok, egyes betegségek és bizonyos hormonális hatások következményeként, valamint bőrsérülések és az öregedés következtében a melanociták számában és működésében változás állhat be, melynek következtében a pigment-eloszlás egyenetlenebbé válik, és hiperpigmentáció, azaz barna foltok jelennek meg a bőrön.  Az öregségi foltok kialakulásának egy másik lehetséges oka a túlzott napozás.

Az olyan bőrproblémák is, mint például a pattanás, rozácea, pikkelysömör, és allergiás reakciók, súlyosan befolyásolhatják a bőr általános egészségét, és egyenetlen bőrképet eredményezhetnek.

Számos környezeti tényező, mint a szél, por, vegyszerek, száraz éghajlat, dohányzás, légszennyezés és ultraibolyasugárzás, szintén bőrfoltokat és durva bőrfelületet okozhatnak.

A kor és a környezeti hatások következtében a bőr elasztin és kollagén szerkezete sérül, mennyiségük csökken, ami miatt a bőr száraznak, durvának és ráncosnak tűnik.

…hatás

A formula jelentős mennyiségű, természetes úton kinyert rizskorpa, fehérmályva, és édesgyökér kivonatot tartalmaz. Összetételénél fogva blokkolja a tirozináz aktivitást, csökkenti a sötét foltokat, világosítja és egységesíti a bőrtónust, amitől mind Ön, mind pedig a bőre ragyogóan érzi magát.

A BrightBooster a bőr pigmentációs folyamatának négy kulcsfontosságú szakaszában fejti ki teljeskörű hatását, egy négyszintű mechanizmus mentén. Gátolja az endotelin-1 termelődését a keratinocitákon, gátolja a melanociták differenciálódását, gátolja a tirozináz enzim aktivitást, és ugyancsak gátolja a meglévő melanin pigmentek elszíneződését.

NIGHT Booster

…indikáció

A bőr regenerációs és öngyógyító folyamatai éjjel a legaktívabbak. Kutatások igazolják, hogy a bőr sejtmegújulási folyamatainak intenzitása közel megduplázódik éjszaka; 23:00 és hajnali 04:00 között éri el a csúcspontját. A kollagéntermelés felerősödik, a káros szabadgyökök elpusztulnak és a sejtkárosodások kijavításra kerülnek.

Mindemellett, a kor előrehaladtával és a környezet okozta károsodás miatt ezek a nokturnális folyamatok lelassulnak, ezért a bőrnek intenzív támogatásra van szüksége az éjszakai helyreállító mechanizmusok működéséhez.

…hatás

A formula megerősíti a bőr éjszakai regenerációs és helyreállító folyamatait az anyagcsere mechanizmus támogatása által, így a bőr kipihent és sugárzó lesz, valamint sokkal ellenállóbbá válik a nappali külső fenyegetésekkel szemben.

Serkenti a belső anyagcserét, fokozza a bőrsejt-tevékenységet, és fokozza az energiatermelést. Elősegíti a toxinok kiürítését, növeli a bőr mikrokeringését.

A NightBooster lelassítja a sejtoxidációt, csökkenti a szabadgyökök kialakulását, és segíti a nappal keletkezett károk helyreállítását. A Booster hatására a bőrtónus újra ragyogóvá, az arcszín pedig egyenletessé válik.

A készítmény ugyancsak növeli az irha rostok szintézisét. Ezek a bőr rugalmasságát és szilárdságát biztosító rostok: kollagén, rugalmas rostok, rácsrostok. A Booster csökkenti az irha rostok pusztulásáért felelős enzim termelését.

TAN Booster

… indikáció

A napbarnított bőr még mindig divatos és vonzó, az aranyló bőrszínt általában a szépséggel és egészséggel azonosítják, viszont a túlzott napozás kerülendő.

A melanin (a bőr festékanyaga) egyetlen aminosavból szintetizálódik: ez az aminosav a tirozin. A melanogenézis, azaz a melanin szintézis, a tirozináz katalizáló enzim hatására megy végbe. Nagyon sok külső tényező lehet hatással az enzim működésére. Napozáskor, az UV sugárzás hatására felgyorsul a barnulás a tirozináz stimulálása miatt.

… hatás

A CosMix TanBooster egy forradalmi, barnulást aktiváló, felgyorsító és meghosszabbító készítmény, amely a tamanu és a szűz szezámmag olaj, valamint zsírban oldódó, növényi alapú tirozin szinergiájából jött létre. A tirozin bőrfelületen történő alkalmazása segíti a barnulás felgyorsítását anélkül, hogy napoznánk, serkenti a melanin termelést, hozzájárulva ezzel a bőr barnulásához ultraibolya sugarak nélkül.

A Booster ápolja és védi a bőrt a magas koncentrációjú védelmező biomolekulák révén, amelyek a tamanu és a szűz szezámmagolajban találhatóak. Ezek az olajok természetes ultraibolya szűrők, védő réteget képeznek a bőr felszínén, kiküszöbölve a szabadgyökök által okozott károkat.

A TanBoostert egyszerűen keverje az Ön által kiválasztott testápolóhoz, napozó készítményhez, vagy napozás utáni formulához, és használja napozás előtt, alatt, vagy után az intenzívebb, mélyebb és tartósabb, természetes barna bőrtónus eléréséért.

… alkalmazási tanácsok

A boostereket önmagukban is lehet használni, vagy más szérumokkal, maszkkal vagy krémmel összekeverve is.

Amennyiben közvetlenül a bőrön alkalmazza; tegyen 1 vagy 2 pumpányi (0,15 / 0,30 ml) boostert a tenyerébe, melegítse azt néhány másodpercig a tenyerek között, majd gyengéden nyomja a tenyereket a bőrre, a kezek melege segíti a készítmény jobb és gyorsabb felszívódását. Néhány másodpercig tartsa az arcán a kezét, mivel a hő hozzájárul a formula mélyebb és gyorsabb felszívódásához.

Ha más formulával keverve használja; a megtisztított tenyérbe helyezzen a választott Boosterbőll 1 pumpányit, és keverje össze az Ön számára készített CosMix krémmaszkkal vagy krémmel. Felhordás előtt addig keverje, amíg egyenletes állagú nem lesz a keverék.

…fontos

Mivel olajos készítményekkel dolgozunk, használat előtt a fiolákat fontos néhányszor gyengéden felrázni, az üveg finom, fel-le forgatásával, hogy a komponensek összekeveredjenek.

Ne keverjen Boostert fényvédő krémbe, mert ezáltal a készítmény hígulásával csökkenhet annak fényvédő hatása.

Élvezze, hogy az Ön igényeinek megfelelően szabhatja testre a bőrápolási szokásait, szabadon és kreatívan.