Az Aktív Hatóanyagok

az aktív hatóanyagok…actives

Az INKA aktív termékcsalád a perui Andokban és a perui esőerdőben honos, nagy múltú gyógynövényekből készül, olyan gyógyító növényekből, amelyek mögött évszázados tudás és tapasztalat áll.

Az INKA aktív paletta 13 természetes aktív hatóanyagból áll, ezek közül 12 vízoldékony kivonat , 1pedig egy természetes növényi olaj. Mindegyik hatóanyag hatását klinikai tesztek sorozata bizonyítja.

Minden INKA aktív tiszta, nagykoncentrációjú, tartósítószermentes növényi kivonat, garantáltan GMO (génmódosítás) mentes növényekből készül, kőolajszármazékok hozzáadása nélkül.

 

Miért Peru, miért az Inkák?

Peru felettébb gazdag biológiai sokszínűséggel rendelkezik. Becslések szerint mintegy 20,000 növényfaj, vagy a világban élő teljes növényszám 8%-a perui talajon nő.

A perui partnereinkkel együtt közösen törekszünk Peru természeti erőforrásainak kikutatására és fenntartható kiaknázására, és ezeknek a kozmetikai iparban történő alkalmazására.

Az Inka kultúra több tekintetben egészen lenyűgöző és különleges volt. Már jóval a XVI. század eleji spanyol hódításokat megelőzően, rendkívüli hozzáértéssel és kifinomult módon használták különféle növényeiket gyógyászati és testápolási célra. A felhalmozott tudás és a tapasztalat, a gyógyító hagyományok generációkról generációkra öröklődtek, a tudás letéteményesei az úgynevezett a curanderos-ok, azaz a gyógyítók voltak, akik haladó módon a testet és a lelket párhuzamosan igyekeztek kezelni, úgy hitték, hogy a testi baj gyógyításának fontos eleme a lélek gyógyítása.

Imádták a Földet és az elemeket, törekedtek arra, hogy megértsék a kapcsolatot és az összefüggéseket a természet és az egészség, illetve a szépség között.

Az Andoki Kozmológia úgy véli, az Ember és a Pachamama (kecsua nyelven: Pacha = Föld, mama = anya) egy egységet alkot. Ennek a gyönyörű megközelítésnek és megértésnek a mentén termesztették számtalan növényüket, amiket távolról sem csak élelmezési céllal, hanem egészségmegőrző, gyógyító és szépségápolási céllal is fogyasztottak, alkalmaztak.

 

krameria_uvegbenINKA KRAMERIA

ratánia gyökérből készül, évszázadok óta széles körben hasznáják a vérzéscsillapító és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően, fényvédő sajátosságai okán az UV-B sugárzás elleni védekezésnek is kitűnő eszköze.

Alkalmazási területei a kozmetikában

  • Bőrápolás, bőrnyugtatás, különösen érzékeny bőrre való készítmények.
  • Anti-aging kezelések: szabad gyökfogó hatás, feszesítés, bőrvédő készítmények.
  • Napvédő- és napozás utáni készítmények.
  • Testápoló készítmények
  • Adsztrigens hatás
  • Kapilláris termékek

 

 

 

toche_uvegbenINKA TOCHE

a perui amazonasi őserdő területéről származik, a macskakarom liánból nyerjük ki. A hagyományos népgyógyászatban mély sebek gyógyítására, illetve gyulladásgátló szerként használják. A macskakarom növény kivonat megszünteti a szellem és a test közötti, egyes betegségek fő okait jelentő zavarokat.

Alkalmazási területei a kozmetikában

  • Esőerdő-alapú kozmetikai koncepciók
  • Gyulladásos bőrkondíciók
  • Napozás utáni ápoló termékek
  • Anti-aging kezelések
  • Hajápolás: volumen fokozó, hajfény és hajerősítő ápoló termékek.

 

 

 

 

akech_uvegbenINKA AKECH

természetes alapanyag a Perui Andokból, ősi hagyományok szerint bőrtisztításra alkalmas. Olyan vegyi összetevők sorát tartalmazza, amelyek segítséget nyújtanak a zsíros bőr kezelésében.

Alkalmazási területei a kozmetikában

  • bőr- és hajápolás
  • pattanások és mitesszerek képződésére hajlamos zsíros kezelése

 

 

 

 

 

 

yacon_uvegbenINKA YACON

az inkagumó leveleiből készülő kivonat, jól ismert andokbeli termény, amelyet már évszázadok óta használnak Peru őshonos lakosai táplálékként, és a hagyományos orvoslásban is.

Alkalmazási területei a kozmetikában

  • Anti-aging kezelések és készítmények

 

 

 

 

 

 

 

omega_uvegbenINKA OMEGA OLAJ

teljes egészében hideg sajtolási eljárással extrahált olaj, az összes, emberi fogyasztásra használt olajos magvak közül az egyik legmagasabb koncentrációban tartalmaz botanikai eredetű, poli-telítetlen zsírsavakat.

Alkalmazási területei a kozmetikában

  • Érzékeny és száraz bőr kezelése
  • Hidratáció
  • Anti-aging kezelések
  • Szabad gyök-fogó készítmények
  • Napozás utáni kezelések
  • DNS védő kezelések
  • Kapilláris kezelések

 

 

 

matico_uvegbenINKA MATICO

a Piper aduncum (matico) válogatott leveleiből nyert kivonat, ez az ezeréves tradícióval rendelkező perui növény, alkalmas bőrtisztításra, a bőr megvédésére, sebek gyógyítására, fertőtlenítésre, vérzéscsillapításra és bőrproblémák kezelésére.

Alkalmazási területei a kozmetikában

  • Anti-aging kezelések az arc-, a nyak- és test ápolás
  • Férfi bőrápolás, kezelések
  • Napozás utáni készítmények

 

 

 

 

 

yaguar_uvegbenINKA YAGUAR

természetes hatóanyag, a perui Andok őshonos vadnövényéből. A bennszülöttek hagyományosan borogatáshoz használták a növényt, ütések és zúzódások gyógyítására.

Alkalmazási területei a kozmetikában

  • Anti-aging kezelések
  • Érzékeny bőr ápolása
  • Napvédő- és napozás utáni bőrápolás
  • Testápolás

 

 

 

 

 

drago_uvegbenINKA DRAGO

egy páratlan összetevő, amit a Croton Lechleri fa gyantájából nyernek ki, és amit az amazóniai őslakosok már ősidők óta használnak gyógyító ereje miatt. Napjainkban a kozmetikai iparban is kezdik alkalmazni, nagyon jó immunmoduláns, gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásai miatt.

Alkalmazási területei a kozmetikában

  • Anti-aging kezelések
  • Szabad gyök-tevékenység gátló készítmények
  • Kezelések a korai öregedés megelőzésére
  • Napozás utáni, vagy érzékeny bőrre való készítmények, bőrvédő kezelések
  • Terhességi kezelések és szülés utáni készítmények, kezelések
  • A bőr elasztikusságát megnövelő készítmények, kezelések
  • Ránctalanító kezelések

 

 

 

capuli_uvegbenINKA CAPULI

természetes összetevő; a perui földicseresznyéből származik, amely egy rendkívül funkcionális gyümölcs, és amelyet már a pre-inka és inka kultúrákban is gyógynövényként ismertek és használtak.

Alkalmazási területei a kozmetikában

  • Anti-aging kezelések: szabadgyökfogó készítmények, bőrvédő készítmények.
  • Napvédő és napozás utáni készítmények, kezelések
  • Testápolás

 

 

 

 

 

 

 

anatto_uvegbenINKA ANATTO

az Achiote válogatott leveleiből nyert kivonat, amely egy amazóniai növény, amit ősidők óta bőrápolásra használnak a térségben élő törzsek.

Alkalmazási területei a kozmetikában

  • Bőrápolás. Érzékeny bőrre való készítmények
  • Anti-aging kezelések: szabadgyökmegkötő készítmények, bőrvédő készítmények.
  • Napvédő- és napozás utáni készítmények.
  • Kapilláris termékek.

 

 

 

 

 

 

tara_uvegbenINKA TARA

természetes összetevő, amit számos módon használnak  már a prehispán kor óta. Néhány kevésbé ismert előnyeit – természetes fényvédő, antimikrobiális és antibakteriális hatását – a kozmetikai ipar most kezdi felfedezni.

Alkalmazási területei a kozmetikában

  • Napvédő szerek: napozás előtti és utáni
  • Fotoöregedés elleni készítmények, kezelések
  • Összehúzó krémek, kezelések
  • Kapilláris termékek

 

 

 

 

 

 

CAMU_uvegbenINKA CAMU

az amazoni Camu camu gyümölcsből származó kivonat, az egyik leggazdagabb C-vitamin forrás, amely a korai öregedést okozó szabad gyökök ellen fontos antioxidáns szerepet tölt be.

Alkalmazási területei a kozmetikában

  • Anti-aging készítmények, kezelések
  • Napvédő készítmények
  • Napozás utáni készítmények , bőrregenerálás

 

 

 

 

 

 

 

maca_uvegbenINKA MACA

az Andok-beli Maca gyökérből készült kivonat, energizáló és termékenység-növelő hatása széles körben ismert, jótékony növényi összetevő, multifunkcionális tulajdonságokkal, amelyek javítják a bőr egészségét, barrier funkciót töltenek be a környezetszennyezés, a stressz és az UV sugárzás ellen.

Alkalmazási területei a kozmetikában

  • Készítmények érzékeny és érett bőrre
  • Kezelések fakó bőrre
  • Testápolás
  • Általános anti-aging készítmények, kezelések
  • Haj és fejbőrápolás