PANDHY’S™ POST #47 – A kozmetikumok helyes alkalmazási technikái

A kozmetikumok helyes alkalmazási technikái

Miután beszéltünk a bőrápolási termékek alkalmazásának megfelelő sorrendjéről, most bemutatom ezek felhordásának helyes módját.

A helyes alkalmazási technika legalább ugyanolyan fontos, mint a kozmetikumok összetétele és minősége. A megfelelő applikáció hatékonyabbá teheti a terméket.

Arctisztító készítmények

A tisztítás jó ürügy arra, hogy intenzíven és energikusan használjuk a terméket, belemasszírozva a bőrbe, úgy, hogy az arc minden szegletéhez eljussunk. A tisztítási fázishoz használjunk minden esetben meleg vizet, ami segíti a pórusok megnyitását. Az arctisztító bedörzsöléséhez használjuk az ujjbegyeket, az arccsontnál nagy köröket rajzolva haladjunk, az orrunk két oldalán félköröket leírva, a homloknál pedig ismét nagy köröket rajzolva felfelé és kifelé. A tisztító készítményt mossuk le a bőrről, majd öblítsük át hideg vízzel.

Radír/Peeling készítmények

Ez a technika hasonló az arctisztító használatához, kivéve, hogy az ujjainkat kisebb, szűkebb körben mozgatjuk. Koncentráljunk az orr és az áll környékére, és az érzékenyebb területeken – mint például a járomcsont környéke – kevesebb időt töltsünk. Attól függően, hogy milyen zsíros a bőrünk, 1-3 perc között radírozzuk (minél zsírosabb, annál több időt igényel a peeling). Célszerű valamivel melegebb vizet használni, mint a tisztításhoz tettük.

Tonikok

Ez a lépés gyakran kimarad, mert úgy gondolják, hogy felesleges, pedig a tonerek segíthetnek a bőr pH értékének visszaállításában és kiváló a hidratáló hatásuk is. Permetezzük a tonikot száraz vattakorongra, mindkét kezünkben legyen 1-1 nedvesített vattakorong, szimmetrikusan és egyszerre dolgozzunk az arc kétoldalán, a homlok középvonalától indulva, kifelé haladva simítsuk át a bőrt. Ugyanez a teendő az orron és az állon is.

Szérumok

A szérumot az ujjak hegyével, gyengéden a ütögetve kell a bőrbe juttatni, majd ugyancsak az ujjak hegyével átsimítani. Ne engedjünk a kísértésnek, és ne masszírozzuk a szérumot, hanem hagyjuk azt magától felszívódni. Mindig győződjünk meg arról, hogy egyenletesen oszlassuk el a szérumot a kezelendő felületen.

Szemránckrém

Két ujjunk ujjhegyével gyengéden ütögessük a bőrbe a krémet, a szem alatt és a szemöldök fölött, a szemhéjat pedig gyengéden simítsuk át. Reggel javasolt a szemkörnyékápoló krémeket használni, amikor is nagyobb hatékonysággal szívódhat fel, a nappali élénkebb vérkeringésnek köszönhetően. Éjszaka a krém jellemzően csak megül a felületen, így püffedtebbé teheti a bőrt, ezért éjszakára inkább gél vagy olaj formulát javasolt használni.

Olajok

Oszlassuk el az olajat a tenyerekben, aztán gyengéden ütögessük/paskoljuk a bőrbe, majd finoman simítsuk át. Ellentétben a hidratáló készítmények alkalmazásával, amelyeket ujjhegyekkel végzünk, az arcolajat a teljes kézzel visszük fel.

Hidratáló formulák

A készítményt vigyük fel a bőrre, simítsuk el a teljes felületen, majd gyengéden masszírozzuk be, kicsit erőteljesebb nyomást alkalmazva, mint a szérum esetében tettük. A kezeket tegyük össze, mintha imádkoznánk, az ujjhegyeket mozgassuk az arc közepétől kifelé, az orrtól a fül felé, a homloktól pedig a halánték felé, valamint az álltól az állkapocscsont felé haladva.

Jó szépítkezést!

Webshopunkban mindenre találsz megoldást, sőt több termék közül is választhatsz, ami Neked a legmegfelelőbb.

Nézz körül a képre kattintva!