PANDHY’S™ POST #45 – Víz kívül-belül

Fokozott folyadék fogyasztás

Erre mindenki csak legyint: „Én nem szeretem a vizet.” vagy „Nem tudok annyit inni, csak nyáron.” vagy „Rengeteg teát, kávét iszom és ma levest is ettem.”, stb. Rengeteg kifogást találunk arra, hogy miért éppen nem iszunk, de most nézzünk kicsit a mélyére, hogy miért is kéne meginni azt a bizonyos 2-3 l vizet.

Testünk több mint 70%-a víz. Mit jelent ez? Az agy 78%-a, a vér 92%-a, a szív 77%-a, a csontok 22%-a, a máj 84%-a, az izmok 73%-a és mindemellett az élettani folyamatok elengedhetetlen főszereplője. Az élet elképzelhetetlen nélküle, hiszen a sejt- és testnedvek legnagyobb részét víz alkotja, biztosítja a vérkeringést, az ozmózis nyomást, szabályozza a vérnyomást, lehetővé teszi a tápanyagok oldását és felszívódását is. Bejárja az egész testet, az emésztőrendszerből felszívódik a vérbe, majd az egész szervezetben szétáramlik és a szervekben, szövetekben átmenetileg tárolódik, ahol leadja a benne oldott anyagokat, nem mellesleg az anyagcsere termékeket is felveszi és tovább szállítja, méregtelenítve ezzel a szervezetet.

A víz hatása:

  • a víz segítségével testünk önmagát gyógyítja: beindul a fehérje képződés, az izom és szövetek javítása. Lassítja az öregedési folyamatokat és csökkenti a szervezet elsavasodását. Csökkenti az autoimmun reakciókat, növeli a vírusokkal szembeni ellenálló képességet.
  • A sejten kívüli tápanyagok vízben oldódnak, ami lehetővé teszi a sejtmembránon való átjutást. A sejten belüli tér is vízből áll, ahol e legtöbb kémiai reakció megy végbe.
  • Kísérletekkel bebizonyították, hogy javítja a szellemi képesség teljesítőképességét, tehát jobban tudunk koncentrálni.
  • Öregedés nem más, mint lassú dehidratáció. Amíg a csecsemők szervezetének 78%-a víz, ez idős korra 50%-ra is lecsökken.
  • Segít a betegségek megelőzésében. Ha a sejtjeink megfelelően hidratáltak, sokkal ellenállóbbak a vírusok és baktériumok támadásának.
  • A kiszáradás első tünete a csökkent teljesítőképesség és a fáradás. A fizikai igénybevétel során az izzadással elvesztett folyadék csökkenti a vérplazma mennyiségét, ami a vér besűrűsödéséhez vezet, így a szívnek sokkal nehezebb pumpálnia, lelassul a vérkeringés.

A víz hosszú távú hiánya krónikus betegségekhez vezet. Asztma, allergia, vérnyomás problémák, reumatikus panaszok, anyagcsere és emésztési rendellenességek, daganatok, depresszió, cukorbetegség és különböző bőrporblémák.

Mind az élet, mind kozmetika szempontjából a legfontosabb anyag. A kevés folyadék fogyasztás mellett más különböző környezeti hatások következtében fokozódik a bőr láthatatlan vízleadása (TEWL). Víz hiányában azonban a hám és az irha károsodik, érdes, durva felszínű lesz,korpázóan hámlik, ami hosszú távon felszíni, illetve mélyrétegi vízhiányhoz, gyulladásra való hajlamhoz vezet, csökken a bőr turgor nyomása és mélyebb ráncok is kialakulnak.

Bőrünk víztartalmát a bőr felsőbb rétegeiben is tudjuk pótolni, de a víz molekula poláros , ezért gátolt a bőrbe jutása.

Amik segítségünkre lehet a PANDHY’STM termékcsaládból:

A víz bejutása simává, bársonyossá teszi a bőrt, az apró ráncok megszűnnek, a sejtek megduzzadnak. A megfelelő hidratálás az egészséges bőrkép fenntartásához elengedhetetlen.

Tehát a víz létfontosságú szerepe megkérdőjelezhetetlen. Arra szeretnék mindenkit ösztönözni, hogy ha eddig nem próbálta, akkor most eljött a legmegfelelőbb pillanat, hogy egy héten keresztül napi minimum 2,5 l tiszta vizet igyon meg és figyelje meg a hatását.

Egészségére mindenkinek!
Papp Renáta

Webshopunkban mindenre találsz megoldást, sőt több termék közül is választhatsz, ami Neked a legmegfelelőbb.

Nézz körül a képre kattintva!