PANDHY’S™ Post #37 – Hidratálás

Tudom szeretnénk, ha nem így lenne, de lassan a nyár végére érünk….

Kezdődik az ismétlések az újdonságok és a tanulás időszaka!

A napsütéses órák száma csökken, mint ahogy a bőrünk hidratáltsága is. Fontosnak tartom, hogy kicsit beszéljünk, ha jobban tetszik ismételjük át a hidratációról tanultakat, amely nem csak a vízben oldott hatóanyagokat (hialuronsav, NMF) foglalja magába. 

A hidratáció a szolvatáció egy speciális esete, az a folyamat, amelyben a szabad ionokból vagy molekulákból hidrátburokkal körülvett ionok, illetve molekulák jönnek létre. A hidratáció során a hidratálódó részecske köré vízmolekulákból álló burok épül, ami az oldódás feltétele. Az oldott anyag és az oldószer között létrejövő másodrendű kémiai kötések (dipólus-dipólus, ion-dipólus esetleg hidrogénkötés) energiát szabadítanak fel.

A hidratálás a bőr víztartalmának növelése mellett, főként olyan szerves kémiai folyamatokat jelent, amikor a sejtek nedvességmegkötő faktorai megkötik a vizet, és azt feldolgozzák, azaz hidratálódnak. A hidratáció maga az, ami stabilizálja az oldatot, megakadályozza, hogy az oldott anyag részecskéi újból összekapcsolódjanak.

Minden olyan anyag, ami segíti a vízmegkötő faktorok munkáját, segítik a természetes hidratációt is. Ilyenek az esszenciális zsírsavak és a magas vitamin tartalmú növényi olajok ( csipkebogyó, makadámdió, szőlőmag, avokadó, édesmandula, sárgabarackmag, jojoba, szezám, stb.), melyek kimondottan támogatják a vízmegkötő faktorok munkáját.

A fent említett növényi olajok más értékes összetevők mellett megtalálhatók a PANDHY’S™ és TD™ márkák termékeiben, melyek közül bármely sorozat tökéletes választás számunkra a nyár végi hidratáló kezeléseknél.  Fellelhetjük bennük minden bőrtípus és esetleges probléma számára a megfelelő hatóanyag összetételű krémet, maszkot.

  • TD™Re’Age’Nt Line sorozat az érett bőr ápolására, regenerálására
  • TD™B’Matt Line sorozat a zsíros, problémás bőr ápolására
  • TD™V’Vanish Line sorozat a halványító termékcsalád a homogén bőrért
  • TD™Hydro’Range Line sorozat az első ráncok ellen a száraz bőr ápolására

Kezeléseiket kiegészíthetjük a maximális eredmény elérése érdekében elektrokozmetikai gép kezeléssekkel. Vízben oldott hatóanyagok esetén választhatunk iontoforézist (galván), ultrahangot, míg a zsírosabb hatóanyagok esetén arcvasaló vagy az ultrahang gép lesz a segítségünkre.

Maga a krém – mint emulzió – soha nem hidratál, maximum megnedvesíti egy kicsit a felső elhalt hámréteget.

 Mindig a hatóanyag, ami hidratál!

Tanfolyamainkról és termékeinkről bővebben honlapunkon lehet tájékozódni!

Jó tanulást kívánok, hisz a magunkba fektetett pénz és energia mindig megtérül!

 

Szeretettel:                             Szandi