PANDHY’S™ Post #21 – Tavaszi HAJ-JAJ!

Alig vártuk, hogy lekerüljön rólunk végre a sapka és a langyos tavaszi szél megbizsergesse a fejbőrünket.

Az egészséges hajat fedő szarulemezkék (kutikulák) szorosan illeszkednek egymáshoz, felszínük sima, ezért a haj egészségesen fénylő, tapintása selymes, nem kócolódik, a hajszál mélyebb rétegei védettek a nedvességvesztéstől. Ám a hajszálakat nap, mint nap káros külső hatások érik…

A hajhullás általában az ilyenkor fokozottabban működő pajzsmirigynek és a vitaminhiánynak köszönhető.

A tavasz a vitaminok koncentrált beépülésének időszaka. A vitaminok bevitele a téli naptól szegény, energiavesztett szervezetünkbe igen fontos. A vitaminok pótlására szüksége van nem csupán az egészséges emésztésnek, az egészséges bőrnek, hanem a haj és a köröm is igényel némi pótlást. Fel kell készülni a nap sugarainak erősödésére, hogy a hajunkat károsodás nélkül, sőt pompájában ragyogva viselhessük.

A friss, tavaszi napfény a szőkítéshez hasonlóan a haj fehérjeanyagának bontásával puhítja fel a kutikulákat. A hajat érő ultraibolya-sugárzás nemcsak szárító hatása miatt káros, hanem ki is fakítja a hajat. A napsugár UV-tartománya a levegő molekuláris oxigénjéből szabad oxigént szabadít fel, ami reakcióba lép a hajszálban található vízmolekulával. A haj felszínén sérül a kutikula, így a hajszál mélyebb rétegei is károsodnak, a hajvégek felrostozódnak, s a haj törékennyé válik.

Segítsük hozzá vendégeinket az egészséges, fénytől ragyogó hajhoz a PANDHY’S™ termékeivel.

Tudjuk, hogy a bőr nem ér véget a homloknál, így a bőrápolás sem! Férfiak esetében ráadásul a kopasz fejbőr ugyanolyan hidratálást igényel, mint a bőr más részei.

A PANDHY’S™ HydroBase kiváló napi ápolást jelenthet számukra arcra, fejbőrre egyaránt. Keverhető pár csepp PANDHY’S™ SigmaLine Scalp Vital Hajolajjal mely összetételénél fogva frissíti, regenerálja, aktivizálja a fejbőrt, igazi felüdülést hoz!

Kiváló ajándék lehet, értékesíthetjük csomagban, vagy megajándékozhatjuk egy ampullával vendégünket a kezelés végén!

Amikor melegre fordul az idő, többnyire gyakrabban mosunk hajat, főleg a városlakók. Az autók és a többi káros környezeti hatás miatt erre szükség is van. Tájékoztassuk vendégünket, hogy olyan sampont érdemes választania, aminek a hatása enyhébb, és nem tartalmaz: SLS-t, parabent, mesterséges színező és illatanyagot. Az agresszív, drasztikus hatású készítményeket felejtsük el örökre!

  1. Tisztítás: PANDHY’S™ SigmaLine Hair Renew Shampoo – Regeneráló Hajsampon

Cukor-tenzid alapú, koffein és glükóz tartalmú sampon, a mindennapi hajmosáshoz, minden hajtípusra.

PANDHY’S™ SigmaLine Hair Renew Conditioner– Regeneráló Hajbalzsam

Vitalizálja, selymessé teszi a hajat. Összetételénél fogva regenerálja, aktivizálják a fejbőrt, kiegyensúlyozza a szebum-termelést. Fokozza a ghaj újraképződését, természetes védelmet biztosít a környezeti hatásokkal szemben.

  1. Hajpakolás, kúraszerű hajvédelem:

A hajpakolások, főleg kúraszerűen, igen jól rendbe hozzák a vitaminhiányos, szürkés, fénytelen, esetleg töredezett hajat. A hajmosáskor fokozottabban figyelni kell a fejbőr átmasszírozására, hogy az elhalt bőr lekopjon, helyet adjon az új bőrsejteknek.

A kúra része lehet a hajolajos utókezelés vagy a hajpakolás.

A PANDHY’S SigmaLine Scalp Vital Hajolaj az arckezelésekbe beépítve eladja önmagát, annyira könnyen megszeretik a vendégek. Nem csupán vitalizálja, frissíti a fejbőrt, hanem az igénybevett, festett hajnak újra ragyogó, élettel teli színt kölcsönöz.

Hajvégápolóként napi használatra javasolható, még a tavaszi fáradtságot is elűzi kellemes illatával.

PANDHY’S™ SigmaLine HairCure Hajolaj igazi gyógykúra, tisztítja ápolja a fejbőrt, különösen erős viszketés, hámlás, korpásodás esetén nyújt enyhülést. Különleges Neem-olaj tartalmánál fogva mindenféle bőrirritációra, bőrbetegségre is bevethető például ekcéma, szemölcs, herpesz, gombásodás esetén.

PANDHY’S™ PURECOCO masszázsolaj

A szűz kókuszolajban található laurinsav (telített zsírsav) vírus, baktérium- és gombaölő hatású (belsőleg és külsőleg is), hidratál, gátolja a szabadgyök-képződést, így lelassítja az öregedést.

A benne található zsírsavak a segítik a haj növekedését – (azaz elfogyasztani is ér a kókuszolajat), külsőleg alkalmazva a haj fényességéhez, selymességhez járul hozzá. Az olaj ezen túl hidratálja a fejbőrt, természetes segítség lehet a korpás fejbőrön is. Sőt, még a kopaszodás ütemét is lassíthatja, mivel általános ápolást ad mind a fejbőrnek, mind a hajnak.

Gyerekes anyukák talán örömmel olvassák, hogy természetes kezelést jelenthet a kókuszolaj a tetvek ellen, mivel mind a tetveket, mind a petéket elpusztítja. Alkalmazható koszmó ellen is: a drága és vegyszeres samponok helyett csak kend be kókuszolajjal a baba fejét, majd egy puha kefével gyengéden dörzsöld le a koszmót!

PANDHY’S™ Georgikon iszappakolás egy igazi kuriózum, egy valódi „home spa” érzés.

Az iszapok „fekete gyémántjaként” tartják számon, különlegesen magas huminsav tartalmának és rendkívül gazdag ásványi- és nyomelem összetételének köszönhetően, amelyek közvetlenül a kezelt területen szívódnak fel, így a lehető legtökéletesebben épülnek be a szövetekbe.

Keverhetjük PANDHY’S™ ACV-vel, PANDHY’S™ Masszázscukorral és minden PANDHY’S™ SOS olajjal, melegen felkenve fürdősapka vagy fóliaborításban dunsztolva magunkat 30 percig, tökéletesen újjáépítjük a haj szerkezetét. Kúra-szerűen akár minden héten egy hónapig, majd havonta egyszer alkalmazzuk.

Nézzük át alaposan a PANDHY’™ BeauTEA – válogatott teák kézikönyvet, fantasztikus hajöblítőket ajánlhatunk belőlük. Például a tavaszi méregtelenítő csalánteakúrát a vendég kiegészítheti csalános öblítéssel a korpás, túlzottan zsíros hajra és fejbőrre és akkor a kamilláról még nem is ejtettem szót!????

Mindezekből látható, hogy bár nem vagyunk fodrászok, de a vendégeink jó közérzetéért, hangulatáért és szépségéért felelősek vagyunk, hiszen ezt a szép szakmát választottuk!

Használjuk tehát a kezünkben levő lehetőségeket okosan, ajánljunk tavaszi ápoló kúracsomagokat, tájékoztassuk vendégeinket, akik maguktól nem tudhatják, mennyi mindennel segíthetjük őket, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben és egészséges fényű hajjal sétáljanak a tavaszi szélben.

Napsütéses, vidám tavaszt kívánok Mindenkinek, Melinda